Dierenpark Amersfoort

Olifantenbaby Indra voor het eerst naar buiten!

Indra is samen met haar moeder deze week al op ontdekkingstocht geweest in het grote buitenverblijf. Het was een hele ervaring; zand, boomstammen, blauwe lucht en nog een heleboel andere spannende dingen! Ze gedroeg zich echter kranig. Bij mooi weer mag ze elke dag met haar moeder even naar buiten.

Khine War War moeder van Paas-baby

Op tweede Paasdag om 6.19 uur is de zwangere olifant Khine War War bevallen van een dochter.

6 april is Khine Warwar na een zwangerschap van ongeveer 660 dagen bevallen van een gezonde dochter. De bevalling heeft minder dan een kwartier geduurd en is zonder complicaties verlopen. Ze heet Indra en weegt rond de 100 kilo en is 95 centimeter hoog. Moeder en dochter maken het heel goed.

Vlotte bevalling

Net na zessen merkte zoo manager Mario Hoedemaker en de dierverzorger Marcel van Breeschoten dat Khine Warwar onrustig begon te worden. Het bleek geen loos alarm, want de weeën begonnen meteen op gang te komen. Mario Hoedemaker en de olifantenverzorger hielden Khine Warwar nauwlettend in de gaten terwijl de bevalling buitengewoon vlot verliep.

Gezond

Khine Warwar gedraagt zich heel rustig en het jong, wat nog een beetje wankel op de poten staat, drinkt al goed. Om op alles voorbereid te zijn is aan Nutricia gevraagd speciale voeding te produceren. Afgesproken is dat het olifantje hiermee gevoed zal worden wanneer het geen of onvoldoende melk van haar moeder krijgt. De komende dagen zal het kalfje alleen melk drinken, als ze ruim een week oud is zal ze voorzichtig een strootje meepikken.

Beschuit met muisjes

Bezoekers kunnen in het binnenverblijf een kijkje nemen. En ter ere van de geboorte van Indra heeft Dierenpark Amersfoort alle bezoekers getrakteerd op lange vingers met muisjes op tweede paasdag. Als alles goed blijft gaan, zullen moeder en dochter binnenkort voor het eerst in het buitenverblijf rondlopen. Daarna kan al heel snel, binnen een aantal dagen, een kennismaking volgen met de rest van de groep. Olifanten hebben namelijk enorme belangstelling voor zon pasgeboren olifantje en accepteren het jong heel snel.

Live op internet

De momenten net na de bevalling zijn te volgen via de eigen Website van Khine Warwar. En in de komende periode kan er een bezoek aan de kraamkamer worden gebracht via internet. Overdag zal het kleine olifantje met haar moeder veel in het buitenverblijf zijn, maar s avonds zullen ze weer terugkeren in de kraamkamer en is er misschien een glimp van de kleine te zien via de website.

Deel: ' Olifantenbaby Indra voor het eerst naar buiten '
Lees ook