Hoefnet

Olympisch vuur tijdens Zwolse Paardendagen

Van 9 tot en met 12 januari van het jaar 2000 zal in de IJsselhallen in Zwolle de Zwolse Paardendagen plaatsvinden. De zesde editie van het enige hengstenconcours ter wereld heeft een veelzijdig programma waarin springen, dressuur en aantrekkelijke shows elkaar afwisselen.

Maandagavond staat net als vorig jaar in het teken van de Night of the Stallions, die wordt voorafgegaan door een clinic van Nederlands beste springruiter ooit, Jos Lansink. Vorig jaar won Nissan Zandor Z van Jos Lansink de Best Stallion titel in Zwolle. De achtvoudig nationaal kampioen, winnaar van Olympisch goud en de finale van de Wereldbeker in 1994 in Den Bosch, concentreert zich in het jaar 2000 op de Olympische Spelen in Sydney. Dat doet ook Europees kampioene Anky van Grunsven die in Zwolle onder andere aanwezig zal zijn met Gestion TCN Partout. Op woensdagmiddag zal zij aantreden in het showprogramma voor kinderen, Dromen over Dressuur.
Omdat de Zwolse Paardendagen het eerste internationale concours is in het Olympisch jaar, zal uitgebreid worden stilgestaan bij het grootste en meest prestigieuze sportevenement ter wereld. Fokkers van Olympische paarden worden gehuldigd, winnaars van Olympisch eremetaal zullen een grote rol spelen in het showprogramma, en uiteraard zal het Olympisch paardenmateriaal van de toekomst in zowel springen en dressuur in actie komen. Want dat is al jaren de kracht van de Zwolse Paardendagen: het aanstormend talent van de internationale sport komt er in actie. Zo was Nissan Highvalley Z, de hengst die in Lanaken twee keer de Sires of the World won, ooit titelwinnaar in Zwolle, evenals DBH Heartbreaker van Peter Geerink. Nissan Zandor Z van Jos Lansink won vorig jaar de titel van Best Stallion, om vervolgens een half jaar later door te breken in de internationale sport. Ook de kersverse wereldkampioen Nissan Caretano Z was in 1999 titelwinnaar in Zwolle. Wie de cracks van de toekomst in sport en fokkerij in actie wil zien kan voor het springen terecht van zondag 9 tot en met dinsdag 11 januari 2000. De dressuur speelt zich af op dinsdag 11 en woensdag 12 januari.

©Hoefnet 1999

Deel: ' Olympisch vuur tijdens Zwolse Paardendagen '
Lees ook