Hewlett-Packard

Intel Pentium III-M Processor in nieuwe Omnibook-reeks

Nieuwe Omnibook-serie biedt mobiele gebruikers meer snelheid en hogere productiviteit

Amstelveen, 20 augustus 2001 Hewlett-Packard voert de nieuwe Omnibook 6100-reeks, die in september dit jaar op de markt komt, uit met de nieuwe stroombesparende Mobile Intel Pentium III Processor-M 1,13 GHz en een nieuw vormgegeven binnenkant. De Omnibook 6100 beschikt evenals de Omnibook 6000 over een stabiele levenscyclus van twaalf maanden, zodat bedrijven kunnen standaardiseren en zo hun IT-kosten laag kunnen houden.

Met een processorsnelheid tot 1,13 GHz, biedt de nieuwe Mobile Intel Pentium III Processor-M notebookgebruikers op een aantal punten tot twintig procent betere prestaties. Daarnaast is de processor erg zuinig, zodat de accu langer meegaat. Doordat de processor uiterst klein is, hoeven ook geen concessies te worden gedaan aan de mobiliteit.

Naast de nieuwe processor, bevat de nieuwe reeks Omnibook-PCs een groot aantal andere nieuwe technologieën die speciaal voor notebook-PCs zijn ontwikkeld. Zo is er vanaf september een wireless configuratie op de markt met een ingebouwd wireless LAN. Eenmaal opengeklapt valt de nieuwe vormgeving op, die overeenkomt met de Omnibook 500. Het toetsenbord is voorzien van quick access knoppen voor internet en andere functionaliteiten. In het midden van het touchpad bevindt zich een knop die voorziet in een scrollfunctie.

De nieuwe Omnibook 6100 biedt zakelijke gebruikers een perfecte vervanging voor hun desktop, met topprestaties, grote uitbreidbaarheid en lage kosten. De Omnibook 6100 is ook de ideale keuze voor applicaties die grote hoeveelheden data gebruiken of een hoge bewerkingssnelheid vragen, zoals grafische pakketten. Hiervoor beschikt het notebook over een S-video/TV-out-poort en een tweede USB-poort, een 133 MHz RAM front size bus en een 16 MB ATI grafische controller.

Deel: ' Omnibook 6100 in september op de markt '
Lees ook