Gemeente Albrandswaard


Omnummering Portland definitief

Rhoon, 16 oktober 2001

Portland wordt omgenummerd. De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft dit besloten. Alle bewoners in Portland die een 0180-netnummer hebben, krijgen een 010-nummer. Nieuwe bewoners die een telefoonnummer aanvragen, krijgen vanaf nu een keuze uit 010-nummers.

KPN Telecom zal in november haar klanten in dit gebied persoonlijk telefonisch benaderen om mede te delen dat zij een nieuw netnummer krijgen. De bewoners van Portland met een 0180-nummer kunnen dan meteen een nieuw nummer uitkiezen.

Volgens de voorwaarden die KPN hanteert, hebben de inwoners drie maanden de tijd om hun correspondentie in orde te maken en vrienden en relaties in kennis te stellen van de verandering. De feitelijke omnummering zal vervolgens in februari/maart 2002 plaatsvinden. Het besluit van de Staatssecretaris is op 11 oktober 2001 in de Staatscourant geplaatst. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na deze datum een bezwaarschrift indienen bij de Staatssecretaris.

De gemeente Albrandswaard heeft beloofd degenen die een ander netnummer krijgen en die op de datum van het besluit staan ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie, te compenseren in de kosten. Dit najaar krijgen deze bewoners van Portland hierover persoonlijk bericht.

Voor vragen over de omnummering kunnen bewoners terecht bij KPN Telecom, de heer D.A. Stofbergen, Postbus 9095, 3007 AB te Rotterdam. Vragen over de kostencompensatie kunnen aan de gemeente Albrandswaard gesteld worden bij mevrouw S. Hammer, telefoon 010-5061157.

Deel: ' Omnummering Portland definitief '
Lees ook