PRESS RELEASE

SILVERSTREAM SOFTWARE INC. KONDIGT INKOMSTEN STIJGING VAN 200% AAN OVER VIERDE KWARTAAL 1999

Hoofddorp, 24 januari 2000 -- SilverStream Software Inc. (Nasdaq: SSSW), een wereldwijde leverancier van Internet-infrastructuur, maakte vandaag de geraamde omzet voor het vierde kwartaal bekend, afgesloten op 31 december 1999. De geraamde inkomsten bedragen 9 miljoen dollar, een stijging van 200% in vergelijking met het vierde kwartaal van 1998 (3 miljoen dollar) en van 43% ten opzichte van het derde kwartaal van 1999 (6,3 miljoen dollar).

De geraamde omzet voor het op 31 december 1999 afgesloten boekjaar bedraagt 23 miljoen dollar, een stijging van 238% in vergelijking met vorig jaar (6,8 miljoen dollar).

Het verlies per aandeel wordt geschat op 0,34 tot 0,37 dollar vóór aftrek van de eenmalige kosten met betrekking tot de overname door SilverStream Software Inc. van GemLogic Inc. en Object Era Inc. tijdens het vierde kwartaal van 1999.

Uitbreiding van de activiteiten en de productlijnen.

Tijdens het vierde kwartaal van 1999 maakte het bedrijf nieuwe klanten, verkocht het meer producten en diensten aan bestaande klanten en verhoogde het de inkomsten uit zijn professionele dienst-verlening.

Tijdens het vierde kwartaal breidde SilverStream Software tevens op verschillende manieren zijn productlijnen verder uit. De onderneming nam GemLogic over, een leverancier van XML-technologieën, en haalde via de overname van ObjectEra ook vitale J2EE-technologieën (Java2 Enterprise Edition) binnen. SilverStream Software richtte bovendien een nieuwe divisie op, de groep e-Business Solutions, die zich in een eerste fase zal toespitsen op de levering van zakelijke portaalontwerpen.

Over SilverStream Software
SilverStream Software is een wereldwijd opererende onderneming gespecialiseerd in infrastructuurproducten voor het Internet. SilverStream levert software en diensten waarmee bedrijven Internet-, e-commerce-, extranet- en intranetapplicaties kunnen ontwikkelen, implementeren en beheren. De applicatieserver van SilverStream biedt niet alleen integrale ondersteuning van de J2EE-standaard, maar ook geavanceerde functies voor het ontwikkelen en inzetten van hoogwaardige webapplicaties. Dit alles resulteert voor gebruikers in echt voordeel op het gebied van e-business.

De SilverStream Application Server wordt gebruikt door bedrijven over de hele wereld en heeft ertoe geleid dat Fortune 2000-ondernemingen zoals ARCO, Ameritech, Bell Atlantic, Chevron, Chicago Stock Exchange en NASA hun bedrijfsvoering ingrijpend hebben verbeterd.

SilverStream Software wordt geleid door een managementteam waarvan de leden - voormalige oprichters, executives en ontwikkelaars van toonaangevende bedrijven - over de meest uiteenlopende expertise beschikken, onder meer op het gebied van databases, enterprisetools, data- en applicatie-modeling, en content- en documentbeheer. Naast een sterke leiding en een bekroond product beschikt de onderneming over een wereldwijd netwerk van ISV-, VAR-, consultancy- en opleidingspartners.

SilverStream Benelux is verantwoordelijk voor de sales- en marketingactiviteiten in de Benelux en levert diensten op het gebied van opleiding en ondersteuning aan ruim 40 partners in de Benelux-regio. De klanten van SilverStream in de Benelux zijn hoofdzakelijk actief in financiële markten, in de logistiek en in de transport- en reiswereld. SilverStream Benelux (www.silverstream.be) heeft kantoren in Brussel en Hilversum. Michel Goossens (General Manager SilverStream Benelux) geeft leiding aan een team van 17 medewerkers.

SilverStream Software (http://www.silverstream.com) is genoteerd aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq (SSSW) en is gevestigd in Burlington, Massachusetts.

# # #

SilverStream is een geregistreerd handelsmerk van SilverStream Software Inc. Alle andere namen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Dit bericht bevat informatie over de verwachtingen, de plannen en de vooruitzichten van de onderneming in de vorm van toekomstgerichte verklaringen die onder de Private Securities Litigation Reform Act van 1995 vallen. De feitelijke resultaten kunnen onder invloed van diverse belangrijke factoren aanzienlijk verschillen van die welke in deze toekomstgerichte verklaringen worden aangehaald. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de onzekerheid over de afsluiting van bindende overeenkomsten met potentiële partners, de concurrentie, de evolutie van de markt, de productontwikkeling, de technologische veranderingen en andere factoren die worden uiteengezet in het recentste kwartaalverslag op formulier 10-Q en in andere documenten die periodiek bij de Securities and Exchange Commission worden ingediend.

Alle informatie over toekomstige ontwikkelingen onder voorbehoud.

Deel: ' Omzetstijging 200% bij Silverstream Software in 4de kwartaal '
Lees ook