Omzetstijging Hapimag van 2,4 procent in het 1e halfjaar 2009


BAAR, Zwitserland, 20090730 -- Hapimag heeft in het eerste halfjaar de positieve ontwikkeling van het voorgaande jaar voortgezet. De omzet steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 2,4 procent tot EUR 81,9 miljoen (EUR 80 miljoen in 2008). Het operationele resultaat bedroeg na de eerste zes maanden EUR 1,8 miljoen (EUR 2 miljoen in het eerste halfjaar 2008) en de bezettingsgraad van de resorts is met ca. 71% op hetzelfde niveau als vorig jaar. In februari 2009 opende Hapimag het nieuwe vlaggenschip-resort in Hrnum (Sylt), en door de samenwerking met 'Dial an Exchange' biedt de onderneming nog betere toegang tot appartementen wereldwijd.

Met name de 56 resorts in Europa hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van de totale inkomsten. De omzet van deze resorts nam ondanks de zware economische omstandigheden met 3,9 procent toe. De bezettingsgraad van de resorts lag net zoals vorig jaar op ca. 71 %, een niveau dat voor de branche bovengemiddeld is.

De continue investeringen in de resorts vormen een wezenlijke bijdrage aan deze verheugende bezettingsgraad. In 2009 zal dat meer dan EUR 50 miljoen zijn, daarvan werd ca. EUR 26 miljoen al in het eerste halfjaar genvesteerd.

Ondanks de gespannen economische situatie kon ook de divisie verkoop praktisch stabiel blijven. Het netto verkoopresultaat ligt met EUR 15,5 miljoen vrijwel op het niveau van vorig jaar (EUR 16,1 miljoen). Het bedrijfsresultaat (EBIT) was over de eerste zes maanden EUR 1,8 miljoen (EUR 0,2 miljoen minder dan vorig jaar). Het geconsolideerd resultaat van de onderneming was een verheugende EUR 1,7 miljoen (EUR 0,7 miljoen in 2008).

Resort Hrnum officieel geopend
In mei opende Hapimag het nieuwe vlaggenschip-resort in Hrnum op het Noordzee-eiland Sylt. De 151 appartementen in moderne architectuur en een omvangrijk service-aanbod belichamen de moderne uitbreiding van de aantrekkelijke resortportefeuille. Speciale aandacht werd daarbij aan de wellness-afdeling geschonken. Deze omvat een hoogwaardige Deep Nature spa, verschillende (zwem)baden, ruime relaxzones en een grote verscheidenheid aan behandelings- en ontspanningsaanbiedingen. Voor de inwendige mens van de gasten zorgt het restaurant 'Biike' met een authentieke, regionale keuken. Het resort is met 94,5 procent tot het eind van dit jaar zeer goed bezet.

Wereldwijd boeken dankzij een samenwerking met 'Dial an Exchange'
Door de nieuwe samenwerking met 'Dial an Exchange' (DAE) is de wereld voor Hapimag leden nog dichterbij gekomen. Hapimag ruilt voor haar leden woonruimte via DAE, de grootste, onafhankelijke ruilbeurs van Europa voor appartementen. Daardoor hebben de Hapimag leden de beschikking over ca. 1500 resorts wereldwijd.

Over Hapimag

Hapimag is de nummer n op de Europese markt voor woonrechten. De onderneming is in 1963 als Zwitserse naamloze vennootschap met hoofdkantoor in Baar/kanton Zug opgericht en telt momenteel ca. 140.000 partners. Via de koop van aandelen kunnen 56 vakantieresorts met meer dan 5.300 appartementen en hotelkamers, door middel van een puntensysteem zonder huur worden gebruikt. De resorts bevinden zich in 16 landen in Europa, Afrika en in de VS. De onderneming heeft wereldwijd ca. 1700 medewerkers in dienst.


Deel: ' Omzetstijging Hapimag van 2,4 procent in het 1e halfjaar 2009 '
Lees ook