---
ON Technology presenteert ON iCommand en ON Command CCM 5.4 op CeBIT en Wereld van IT Beheer
---

Apeldoorn, 13/03/2003

Op de CeBIT presenteert ON Technology On iCommand V 2.0, een op internettechnologie gebaseerde oplossing voor het beheer van draagbare computers. Nieuw is ook het beheer van PC's onder Linux, servers en Point-of-Sales kassystemen via LAN, WAN en Internet. ON iCommand vloeit voort uit de wereldwijd succesvolle technologie van ON Technology's softwaredistributieoplossing ON Command CCM en komt tegemoet aan de vraag naar dergelijke oplossingen binnen de infrastructuurbeheermarkt. De oplossingen zullen tevens te zien zijn op de Wereld van IT Beheer op 26 en 27 maart a.s. in de RAI te Amsterdam.

Steeds vaker worden desktops vervangen door laptops of notebooks. Dit groeiend aantal mobiele gebruikers betekent dat de kosten voor het beheer van hun computers ook toenemen. Daarnaast kiezen steeds meer bedrijven ervoor Linux als extra besturingssysteem te installeren. Volgens de Gartner Group maakt al meer dan 80 procent van haar klanten ergens binnen hun organisatie gebruik van Linux. Met ON iCommand is nu één centrale geïntegreerde oplossing beschikbaar voor het beheer van uiteenlopende apparaten en besturingssystemen.

ON iCommand omvat een aantal nieuwe componenten. De nieuwe Java agent maakt beheer van Windows, Linux en andere Java-enabled computers en administratie van draagbare computers over internet, breedband en inbelverbindingen mogelijk. Het doorsturen van modificaties gebeurt op bestands- en byteniveau, terwijl het gebruik van bandbreedte wordt gereguleerd door Rsync. Data wordt tijdens de transfer naar mobiele apparaten gecomprimeerd en de overdracht is beveiligd met gebruik van standaard internet protocollen (http en SSL). Het nieuwe webselfservice component van ON iCommand maakt de weg vrij voor selfservice softwaredistributie voor eindgebruikers: gebruikers kunnen softwarepakketten aanvragen op een (interne) website en de gewenste installatietijd instellen. Via de nieuwe WebAdministatie kunnen computers vanuit elke locatie en met elk apparaat beheerd worden. Nieuwe wizards begeleiden systeembeheerders door taken als het administreren van computers, het aanmaken van profielen en het distribueren van software.

Naast ON iCommand zal ook de kortgeleden uitgebrachte ON Command CCM versie 5.4 te zien zijn op beide beurzen. ON Command CCM 5.4 biedt een aantal verbeteringen op voorgaande versies, zoals de mogelijkheid om toegangsrechten op te zetten voor verschillende typen van systeembeheerders. Dit maakt het uitermate geschikt voor zeer gedistribueerde organisaties die meerdere niveaus van IT personeel kennen, zoals eerstelijns helpdeskmedewerkers met beperkte administratieve rechten, lokale systeembeheerders en beheerders op het hoofdkantoor met "super-user"
-rechten.

Aanvullende functionaliteit van versie 5.4 omvat de mogelijkheid om ingewikkelde SQL-queries eenvoudig vanaf de Command Center console uit te voeren en de mogelijkheid om te zoeken naar specifieke tekstreeksen met gebruik van "wildcards". Additionele informatie over softwarepakketten en hun configuratieparameters is via een HTML-informatiedisplay in de administratieconsole te zien.

Canon Zwitserland heeft inmiddels al ervaring opgedaan met ON Command CCM 5.4 bij de upgrade van over twaalf Zwitserse vestigingen verspreide desktops en laptops naar Microsoft Windows XP. Dankzij ON Command CCM 5.4 heeft Canon Zwitserland deze upgrade, waarbij 80 softwaretoepassingen en zes verschillende hardwareconfiguraties een rol speelden, binnen vier maanden kunnen afronden.

---
END

---
Over ON Technology
Met de oplossingen van ON Technology (NASDAQ: ONTC) kunnen in een zeer kort tijdsbestek applicaties,
besturingssystemen en informatie op desktops, laptops, draagbare toestellen en servers geïnstalleerd, geconfigureerd, beheerd en hersteld worden.
Het paradepaardje van ON Technology, ON Command CCM wordt momenteel gebruikt om software te distribueren naar en te beheren binnen meer dan 975,000 computersystemen, verspreid over 700 organisaties wereldwijd. ON Technology rekent Deutsche Telekom AG, Credit Suisse, Winterthur Insurances, Volvo Group, Goodyear, Universal Studios, RTL Group, Pfizer, Stockholm Hospital District en Airport Munich tot zijn klanten. In de Benelux zijn het Academisch Ziekenhuis Brussel, Boer & Croon, Banque Artesia, Koninklijke Mosa, Wegener ICT en het FNV enkele belangrijke referenties.
Distributiepartners, systeemintegratoren en
serviceproviders over de hele wereld gebruiken ON Command CCM om outsourcing-diensten sneller en goedkoper aan te kunnen bieden en technologie-upgrades van hun klanten op te voeren. Daarnaast bestaan er strategische en technologische allianties met bedrijven als Getronics, Siemens Business Services, IBM Global Services, T-Systems, Unisys, Dell Computer, 3Com, Intel, SUN Microsystems en Microsoft. Meer informatie is te vinden op de website van ON Technology: www.ontechnology.info

Voor nadere informatie
ON Technology Benelux
Coen Kijk in de Vegt, country manager Benelux Boogschutterstraat 9a, 7324 AE Apeldoorn
Tel: 31 55 50 67 300, GSM: 31 6 21 25 4162 of onbenelux@on.com
Journalisten
NewsEngine PR
Ineke Tiesinga,
Teleportboulevard 110, 1043 EJ Amsterdam
Tel: 31 20 567 21 70, ineke.tiesinga@newsenginepr.com NewsEngine PR België
Sara Buytaert,
Museumstraat 12 bus 31, B-2000 Antwerpen
Tel: 32 3 260 96 47, sara.buytaert@newsenginepr.com Ref.:ONT0048-11EEC6

Deel: ' ON Technology presenteert ON iCommand en ON Command CCM 5.4 op CeBIT.. '
Lees ook