Gemeente Capelle a/d IJssel

Onbekende stort illegaal sloopafval

De milieupolitie van de gemeente Capelle aan den IJssel constateerde op maandag 30 juli jongstleden dat er illegaal sloopafval is gestort. Dit gebeurde in de omgeving van de Capelse brug bij de Paul Verhoefstraat en het informatiecentrum van Fascinatio. Het sloopafval bevat onder andere asbestcementhoudende plaatmaterialen. Het plaatmateriaal verkeert in goede, vaste staat en levert geen gevaar op voor de gezondheid. Wel is de locatie onmiddellijk met twee meter hoge hekken afgezet. Na de bouwvak wordt het sloopafval op een zorgvuldige wijze afgevoerd. De milieupolitie stelde in samenwerking met de politie een onderzoek in.

De illegale stortingen vonden s nachts plaats in de periode van 20 tot 30 juli. Het gaat om een veertiental keepladingen sloopafval die direct naast de rijbaan zijn gestort. Het sloopafval bestaat onder andere uit grond, oude funderingsresten, restanten ijsselsteentjes, oude schoorsteen- en rioolpijpstukken, asbestcementhoudende plaatmaterialen en houtrestanten vermoedelijk afkomstig van een pas afgebrande schuur. Gezien de hoeveelheid sloopafval gaat het om een gesloopte woning of schuur.

Getuigen gezocht
De milieupolitie van de gemeente Capelle aan den IJssel is op zoek naar getuigen.

- Heeft u tussen 20 en 30 juli iets gezien in de omgeving van de Capelse brug bij de Paul Verhoefstraat en het informatiecentrum van Fascinatio?

- Heeft u informatie over de vrachtwagen (het sloopafval is waarschijnlijk gestort door een rode zogenoemde container-afzetwagen)?

- Weet u waar het sloopafval vandaan komt?
Als u informatie heeft over dit incident kunt u contact opnemen met de milieupolitie van de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoon 010-2848 661.

Deel: ' Onbekende stort illegaal sloopafval in Capelle a/d IJssel '




Lees ook