Ingezonden persbericht

Persbericht BlueDome---24 maart 2003------

Ondanks een tegenvallende markt, realiseert BlueDome wederom winstgroei

Schiphol-Rijk, 24 maart 2003 - Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft BlueDome een groei van omzet en winst gerealiseerd. BlueDome Internet Application Services, gevestigd in Schiphol-Rijk, speelt in op het kosten bewust worden van bedrijven door de hosting en het applicatiebeheer van complexe internetomgevingen uit handen te nemen.

Ondanks de 'malaise' van de ICT branche in zijn algemeenheid en de internet industrie in het bijzonder, heeft BlueDome wederom een succesvol jaar achter de rug. In navolging van 2001 werd ook over 2002 een omzetgroei gerealiseerd van ruim 20%. Ook de winst bleef hierbij niet achter. Steeds meer partijen met bedrijfskritische websites wisten BlueDome te vinden. In het kader van het uitbesteden van werkzaamheden die niet tot de kernactiviteiten behoren kiezen steeds meer partijen met een bedrijfskritische website ervoor om de hosting hiervan uit te besteden aan specialisten. Met name op het gebied van infrastructuur (routers, firewalls, switches en backup voorzieningen) en kennis zijn grote schaalvoordelen te behalen doordat deze componenten gebruikt kunnen worden door meerdere klanten. Men vindt hiervoor dus maar een gedeelde component terug in de kostprijs. Intern bij bedrijven is dit veelal niet mogelijk en zijn deze kosten volledig en direct toe te wijzen aan het bedrijf. Het hostingplatform alsmede de 24 x 7 service zijn een degelijke basis voor het onderbrengen van de eigen IT infrastructuur.

BlueDome verzorgt sinds 3 jaar de hosting van gerenommeerde bedrijven als EDS, Funda, de Consumentenbond, Triodos Bank, Netdirect, FHV/BBDO, Citroën, D-reizen, Clockwork en Shop.nl en sinds deze maand ook voor Van Dale en Radio538.

"Natuurlijk is het succes van BlueDome voor het grootste deel te danken aan de bestaande en nieuwe klanten die ons wederom het vertrouwen hebben gegeven. Toch denk ik dat er ook andere factoren van belang zijn. Een van de zaken waar wij continue erg kritisch op zijn, is de financiële bedrijfsvoering. Dit komt tot uiting in slimme inkoop, continue investeren in kennis en het maken van de juiste technologie keuzes. Het streven van BlueDome is het behalen van het hoogste service niveau tegen de voor de klant laagst mogelijke kosten. Dat hebben we tot op de dag van vandaag vast gehouden. 'Lean and mean' opereren, dat is het motto", aldus managing director Hans Wetsteijn.

Over BlueDome Internet Application Services
BlueDome speelt in op de toenemende behoefte van bedrijven om het applicatiebeheer van complexe internet omgevingen uit handen te geven. Dit kunnen zowel MKB- als ook Corporate ondernemingen zijn. De diensten van BlueDome worden aangeboden voor een vast bedrag per maand, eventueel inclusief hardware en software. Hiertoe werkt BlueDome samen met bedrijven als SUN, Microsoft, Dell, Compaq, EDS, BEA en Oracle.

In samenspel met partners biedt BlueDome ook "standaard" softwarepakketten aan zoals Exact e-Synergy en Globe 2000. Hiertoe is SynergyPartners.nl opgericht.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: www.bluedome.net

Contactgegevens:

Marcel Ravenshorst
Marketing Director

BlueDome BV
Tupolevlaan 47
1119 NW Schiphol-Rijk
tel: +31(0) 20 406 64 03
fax: +31(0) 20 354 01 30
mobile:+31(0) 628 652795

Deel: ' Ondanks tegenvallende markt realiseert BlueDome wederom winstgroei '
Lees ook