Jaarbeurs Utrecht


Persberichten Perskamer : Support

Ondanks zomerse temperaturen, bezoekersrecord voor beurs support 2002

De manifestatie Support, een beurs over leven, wonen en werken met een handicap, heeft een hoge waardering gekregen van een groot publiek. De grootste interesse van de bezoekers ging uit naar noviteiten op het gebied van mobiliteit die in de Utrechtse Jaarbeurs werden getoond.

De manifestatie Support, een beurs over leven, wonen en werken met een handicap, heeft een hoge waardering gekregen van een groot publiek. Uit het onderzoek dat maandag 3 juni is gepresenteerd blijkt dat de beurs van de bezoekers een 7,5 heeft gekregen. Het aantal bezoekers van het tweejaarlijkse evenement groeide met tien procent. Benelux' grootste beurs op dit gebied trok - ondanks het prachtige zomerweer - 16.607 bezoekers.
Deze stijging is voornamelijk te danken aan een nieuwe groep geïnteresseerde consumenten. Het aantal professionele bezoekers bleef stabiel. De grootste interesse van de bezoekers ging uit naar noviteiten op het gebied van mobiliteit die in de Utrechtse Jaarbeurs werden getoond.

Uit een nadere analyse van beursorganisator Jaarbeurs Exhibitions & Media blijkt dat de sportdemonstraties, de presentatie van autoaanpassingen, de kartbaan, de modeshows en het vakantieplein de meeste bezoekers trok. Van de nieuwe activiteiten trokken het ADL-doeplein, waar aangepaste gebruiksvoorwerpen werden gedemonstreerd, en het kooktheater met een in hoogte verstelbare keuken veel aandacht.

Grensverleggende activiteiten
De combinatie van nieuwe producten en grensverleggende activiteiten sprak de bezoekers in het beursconcept het meest aan. Negen van de tien bezoekers zeiden het beursaanbod als volledig te ervaren. Het onderwerp waar de meeste interesse van de bezoeker naar uitging was "mobiliteit & loophulpmiddelen" (49%). Desgevraagd antwoordde 92% van de bezoekers ook de volgende editie van Support te zullen bezoeken.
Volgens beursorganisator Rianne Klein Geltink zijn de exposanten zeer tevreden over Support: "Dat komt waarschijnlijk ook door de kundigheid en kennis van de bezoekers. Exposanten leiden dat af uit de gerichtheid waarmee bezoekers vragen stellen en de interesse die zij tonen in hun producten en diensten. Eén op de vijf bezoekers gaat namelijk met gerichte plannen naar de beurs."

Support wordt georganiseerd door Jaarbeurs Exhibitions & Media, de Chronisch Zieken en GehandicaptenRaad (CG-Raad) en de Fireva (Branchevereniging van Fabrikanten en importeurs van Revalidatiehulpmiddelen).

Contactgegevens voor meer informatie:

Jaarbeurs Exhibitions & Media, Eduard Boxman, communicatie & persvoorlichter, telefoon: 030-295 27 24, E-mail: boxmanew@jem.nl.

Deel: ' Ondanks zomerse temperaturen bezoekersrecord voor beurs support 2002 '
Lees ook