Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Persbericht

---
Rijswijk, 10 juli 2002

Megafestatie in Jaarbeurs Utrecht:
Onder de achttien en toch écht autorijden bij het CBR

Nog geen achttien jaar en toch in een auto rijden: bij het CBR kan het. Tijdens de Megafestatie voor jongeren in Utrecht, die 13 juli begint, kunnen jongeren zonder rijbewijs een autorit maken op een afgesloten buitenparcours van tweeduizend vierkante meter. In een Zuid-Europees vakantiedecor rijden twee auto's met dubbele bediening waarin de bezoekers onder begeleiding van een CBR-examinator een ritje kunnen maken. Leden van toneelvereniging 't Speeltoneel uit Pijnacker vervullen de rol van onder meer politieagent, overstekende voetganger, irritante bromfietser en agressieve automobilist om de ervaring levensecht te maken. De aspirant-automobilisten kunnen ook bijzondere verrichtingen uitvoeren zoals inparkeren en de hellingproef. Voordat de bezoekers in de auto kunnen stappen, moeten zij eerst slagen voor het theorie-examen dat aan de rand van het parcours wordt afgenomen.

Het CBR bestaat 75 jaar en neemt dit jaar voor de zevende keer deel aan de Megafestatie. Met de deelname aan deze jaarlijkse jongerenmanifestatie wil het CBR aanstaande automobilisten bewust maken van het belang van een goede theorie- en praktijkopleiding als voorbereiding op het wegverkeer.


---
Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Hans Fontijn, hoofd In- en Externe Betrekkingen, telefoon (070) 372 05 08 of 06-55 140 810.

Zoekwoorden:

Deel: ' Onder de achttien en toch autorijden bij het CBR op Megafestatie '
Lees ook