Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 28-03-2011

ONDER WIBI'S VLEUGELS BIJ DE AVRO

De AVRO brengt in september een programma op Nederland 1 waarin Wibi Soerjadi zes bijzondere mensen onder zijn hoede neemt. Alle zes hebben ooit de droom gehad om beroepshalve als pianist op het podium te staan. Het talent was er zeker, maar soms neemt het leven een andere wending. Wibi neemt de zes onder zijn vleugels om dat talent weer nieuw leven in te blazen. Ze logeren twee weken op zijn indrukwekkende landgoed en krijgen een intensieve en unieke masterclass. Nog één keer krijgen ze de kans om het échte werk te beleven en een oude droom alsnog te realiseren.

De gasten die Wibi op zijn landgoed ontvangt hebben ergens in de muziekwereld de boot gemist. Hun droom werd ingehaald door andere zaken. Wat is hun verhaal? Twee weken lang werken zij samen met Wibi aan hun nooit tot volle wasdom gekomen talent. Het grootste talent wordt door Wibi uitgenodigd op te treden tijdens zijn Nederlandse tournee. Verliezers kent dit programma niet: een masterclass van een van 's werelds grootste pianisten kun je geen troostprijs noemen . Onder Wibi's Vleugels zal vanaf 1 september door de AVRO worden uitgezonden op Nederland 1.

Wibi Soerjadi:

'Talent is iets buitengewoon waardevols. Het is tevens fascinerend en ongrijpbaar. Talent alleen is niet genoeg om te kunnen excelleren. Om tot werkelijk hoge prestaties te kunnen komen is de ontwikkeling en het volledige gebruik van je talent van essentieel belang. Discipline, devotie en durf zijn de bouwstenen waarmee talent verder kan worden ontplooid. Ik ben altijd gefascineerd door talent. Het vermogen ontwikkelen om op essentiële momenten boven jezelf uit te kunnen stijgen en daarmee absolute eenwording te voelen met de gecreëerde materie is een onbeschrijflijk moment van puurheid en verlichting. Talent ondersteunen en ontwikkelen is voor mij een groot genoegen. Mijn kennis doorgeven en delen met anderen doe ik met enorm veel plezier en overgave. Ik verheug me enorm op de komende tijd om met bijzondere talenten te mogen werken, om ze beter te leren kennen en om ze op weg te helpen naar het echte concertpodium.'

.

Deel: ' Onder Wibi's vleugels bij de avro '


Lees ook