Gemeente HilversumOnderhoud voetpaden Kerkelanden en Hilversumse Meent

De gemeente laat vanaf maandag 10 april een aantal voetpaden in de Kerkelanden en de Hilversumse Meent voorzien van een nieuwe toplaag asfalt.

Kerkelanden

In de Kerkelanden komt de nieuwe asfaltbovenlaag op de voetpaden in de omgeving van de Johannes Huslaan, tussen winkelcentrum Kerkelanden en de bejaardenwoningen aan de Spinozahof en rondom de bejaardenwoningen aan de Kloosterlaan.

Hilversumse Meent

In de Hilversumse Meent krijgen voetpaden een nieuwe asfaltbovenlaag in de omgeving van de Distelmeent, Varenmeent, Klavermeent, Mossenmeent en bij de Bloemenmeent (het "schapenweitje").

De werkzaamheden zullen ongeveer een week in beslag nemen. De gemeente hoopt de daarmee gepaard gaande overlast tot een minimum te beperken.

Allereerst wordt een hechtlaag aangebracht, waarna de asfaltspreidmachine het hete asfalt, zo'n 180 graden Celsius, over de weg legt. Vanaf dat moment is het al enigszins afgekoeld tot ongeveer
150 graden Celsius. Daarna wordt het asfalt met een wals afgewerkt en koelt het verder af.
Vanaf het moment dat de hechtlaag is aangebracht, is het voetpad enkele uren niet meer beloopbaar, niet voor de wandelaar en zeer zeker niet voor zijn of haar trouwe viervoeter.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over deze onderhoudswerkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer E. Reumer; tel: 629 24 39.

Deel: ' Onderhoud voetpaden Kerkelanden en Hilversumse Meent '
Lees ook