Attentie: Zie de reactie op dit bericht hieronder.


24-3-2003

Gemeente Ferwerderadiel

Ondernemers opgelet voor advertentiewervers uit Winschoten

Er bereiken de gemeente Ferwerderadiel berichten dat er advertenties geworven worden bij bedrijven in Ferwerderadiel voor een internetvermelding op
www.gemeentelijkebedrijvengids.nl . Het bedrijf dat dit verzorgd is Digi Com Media uit Winschoten.

De gemeente wil ondernemers waarschuwen voor dit bedrijf. Waarschijnlijk staat u al op deze site en wordt u nu gevraagd om te betalen. De kosten daarvan bedragen maar liefst 99 euro per maand. Een verschrikkelijk hoog bedrag. Bovendien zijn advertentiewervers uit Winschoten bij voorbaat verdacht. Vorig jaar hadden we Info Marketing Beheer uit Winschoten met een Bedrijvengids 2003. Ook dat was geen zuivere koffie.

Lees daarom duidelijk wat u moet doen (of juist niet moet doen). Bewaar de fax, want waarschijnlijk volgt volgend jaar nog een factuur. Mocht u zon factuur volgend jaar ontvangen dan weet u of u heeft meegedaan of niet.


Weerwoord DigiCom Media, Winschoten:

De waarschuwing vanuit de gemeente Ferwerderadiel dd 24-3-2003 tegen telefonische verkoop voor de website www.gemeentelijkebedrijvengids.nl is onterecht. Er is geen sprake van malafide en/of misleidende telefoongesprekken.

Digi Com Media is een bedrijf dat bedrijven telefonisch benadert met de vraag of zij interesse hebben in een internetvermelding, bijvoorbeeld voor opname van een advertentie op een bedrijvengids.

Wij weten dat wij als bedrijf dat kiest voor telefonische acquisitie door potentiële klanten soms als opdringerig worden ervaren. Onze advertentiemedewerkers zijn daarom, zoals ook normaal is, vanuit de directie in ieder geval geïnstrueerd dat zij onze potentiële klanten informatief benaderen en geen foutieve of misleidende informatie voorschotelen.

De bedragen waarvoor onze klanten een advertentie op internet wordt aangeboden zijn niet absoluut en per klant afhankelijk. Klanten kunnen altijd met ons in discussie over de bedragen en voorwaarden voordat ze daadwerkelijk een overeenkomst met ons aangaan.

Daarnaast zijn deze verkoopgesprekken waarin potentiële klanten worden benaderd, slechts informatief, waarna de geïnteresseerden altijd een vrijblijvende offerte wordt toegestuurd. Pas indien deze wordt getekend kan er sprake zijn van een overeenkomst.

DigiCom Media
Dhr. Mr. J.J. de Berg
3-7-2006

Deel: ' Ondernemers opgelet voor advertentiewervers uit Winschoten '
Lees ook