Gemeente Haarlemmermeer* Persberichten


* 5 februari 1999

... Koninklijke onderscheiding voor penningmeester SV Abbenes

Burgemeester J. van Houwelingen speldt op vrijdag 5 februari 1999 bij de heer Th. J. Hoogkamer de versierselen op, die behoren bij de koninklijke onderscheiding van Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de jubileumreceptie ter gelegenheid van het 25 -jarig bestaan van SV Abbenes.

Theo Hoogkamer werd zo'n 22½ jaar geleden penningmeester van Sportvereniging Abbenes (SVA). Hij was toen 23 jaar oud , gek op sport en speler van SVA. Met de bewering dat 'hij het wel een tijdje wilde proberen' werd hij de penningmeester, naar wie men op zoek was. In zijn functie van penningmeester heeft Theo Hoogkamer vijf voorzitters gaan en komen en ook een flink aantal secretarissen. Als een bestuursfunctie even niet vervuld kon worden deed hij 't er even bij. Op dit moment combineert hij de functie van secretaris en penningmeester. Hij wordt beschouwd als de 'armen en benen'van de vereniging. Theo Hoogkamer wordt gekarakteriseerd als 'onopvallend opvallend' en een deskundig bestuurder. SVA is dankzij zijn financieel beheer een financieel onafhankelijke vereniging.
Tijdens zijn functioneren als bestuurslid van SVA is de heer Hoogkamer ook 10 jaar druk geweest met het kantinebeheer en met de coördinatie van het clubblad. Ook verzorgt hij jaarlijks voor SVA de 'Medewerkersdag', een speurtocht die veel van de deelnemers vergt. Ook andere verenigingen doen daarvoor een beroep op hem, zodat thans wordt gesproken over een 'Hoogkamer-speurtocht'. De heer Hoogkamer vertegenwoordigt SV Abbenes ook in de dorpsraad van Abbenes. Daarin heeft hij duidelijk gemaakt dat SVA een vereniging is van en voor Abbenes.
Hare Majesteit de Koningin heeft de heer Th. J. Hoogkamer bij Koninklijk Besluit van 18 januari 1999 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deel: ' Onderscheiding penningmeester SV Abbenes Haarlemmermeer '
Lees ook