Hoefnet

Ondertekening contract Roelofsen Raalte Trophy

Amsterdam - Zondagmorgen 5 december as. zal tijdens Jumping Amsterdam om 11.00 uur de ondertekening van het contract tussen Carrosseriebouw Roelofsen te Raalte en de NHS plaatsvinden. Het is de bezegeling van de competitie om de Roelofsen Raalte Trophy, een competitie voor ponyruiters die bestaat uit een tiental springwedstrijden.

De Roelofsen Raalte Trophy, opvolger van de succesvolle competitie om de Bakker Bokaal, beleeft tijdens Jumping Amsterdam zijn ouverture. Deze eerste wedstrijd wordt gevolgd door wedstrijden in Hengelo, Zwolle, Lisse, Balkbrug, Uden en Zelhem, terwijl de finale tijdens het CSI Geesteren (van 30 juni t/m 2 juli) wordt verreden.

Carrosseriebouw Roelofsen te Raalte heeft zich gespecialiseerd in de bouw van vrachtwagens voor het vervoer van paarden en dat in de meest brede zin van het woord. Wie de aanschaf van een tweepaardsvrachtwagen of een vrachtwagen voor het vervoer van acht à negen paarden overweegt, al dan niet voorzien van een comfortabel leefgedeelte voor de ruiter en groom, kan bij deze firma terecht. Roelofsen Raalte staat voor producten van hoge kwaliteit en lange levensduur, met aandacht voor veiligheid en comfort voor zowel paard als ruiter.

De `link' naar kwaliteit en de doelgroep paardensport, de wens om de ponysport te steunen en het verwerven van een grotere naamsbekendheid hebben directeur J.W. Roelofsen doen besluiten tot het instellen van de Trophy. De heer Roelofsen: `Met de overname van de zo succesvolle Bakker Bokaal hebben we willen zorgen voor continuïteit binnen de ponysport. Het is voor de jongelui een mooie kans om op grotere wedstrijden met meer publiek ervaring op te doen, die kan bijdragen aan een goede voorbereiding voor het Europees Kampioenschap. Omdat het zwaardere wedstrijden zijn kan de bondscoach zich bovendien een beeld vormen over de wijze waarop de combinaties zich onder andere dan gebruikelijke omstandigheden houden. Bij de wedstrijden om de Roelofsen Raalte Trophy gáát het ergens om: kunnen ze de zwaardere en hogere parcoursen en de druk van het moeten presteren aan? Bovendien kunnen deze wedstrijden mede een opstap zijn naar hun verdere sportieve carrière in de paardensport'.

©Hoefnet 1999

Deel: ' Ondertekening contract Roelofsen Raalte Trophy voor pony's '
Lees ook