Ondertitels bij Brabant TV en TV 8.

Omroep Brabant TV en TV8 moeten hun tv-programma's laten ondertitelen via Teletekst. Dat vindt Rosmalenaar F. Vercammen, lid van de werkgroep Beeldtaal, die opkomt voor de belangen van doven en slechthorenden. De omroepen geven hem gelijk, maar hebben geen geld voor deze service.

Veel van de Nederlandstalige programma's op de publieke omroep worden via pagina 888 van Teletekst ondertiteld speciaal voor doven en slechthorenden.

De regionale omroepen TV8 en Omroep Brabant laten de bijna duizend doven en slechthorenden in Brabant helemaal in de steek, vindt Vercammen. Bij Omroep Brabant heeft hij dat onderwerp al eens aangekaart. Vergeefs, want de met provinciegelden gesubsidieerde zender zegt de teletekst-service niet te kunnen betalen.

Het zou ons twee tot drie arbeidsplaatsen kosten, zegt Omroep Brabant. "Bovendien zou het ook onmogelijk zijn om actuele programma's, waar wij het toch vooral van moeten hebben, op tijd van ondertitels te voorzien". Ook bij het commerciële TV8 wordt op het financiële probleem gewezen.

Deel: ' 'Ondertitels bij Brabant TV en TV 8' '
Lees ook