PERSBERICHT - 8 MEI 1999

Met FietsActief langs steden die historie doen herleven

Wie fietsend wil recreëren vindt veel van zijn gading in FietsActief. Het begin mei verschenen nieuwe nummer van Nederlands snelst groeiende fietstijdschrift staat garant voor heel veel fietsplezier in eigen land.

In dit nummer wordt veel aandacht besteed aan fietstochten door "steden die herleven": langs de Gouden Cirkel rond de Zuiderzee, door het historisch hart van Utrecht en door de bonte bloemenpracht en langs imposante paleizen in het kader van het "Geheim van Holland". Verder wordt een poëtische fietstocht over het Friese verzenpad beschreven. Alle routes gaan vergezeld van veel speciale aanbiedingen en arrangementen.

Idyllisch
Wie verliefd is op fietsvriendelijk Denemarken komt met een route door het idyllische West-Jutland aan zijn trekken. Verder is er een test van acht hybridefietsen, zijn er tips voor leuke uitjes op de fiets en adviezen voor sportieve fietskleding.

Zoals altijd biedt FietsActief een aantal uitneembare fietskaarten, met daarop deze keer routes onder meer in Limburg (met als thema asperges, het witte goud), het IJsselland tussen bos en uiterwaarden bij Hattem, de oase met water en skyline in Noord-Holland en Zeeuws-Vlaanderen, het land van Tijl Uilenspiegel.

FietsActief verschijnt vier maal per jaar, in het fietsseizoen. Het eerste nummer ligt nog tot 18 juni in de winkel. Een los nummer kost f 6,95

Deel: ' Onderwerpen Fiets Actief nr. 2 '
Lees ook