nova

23-02-2010

albayrak en bussemaker verlaten het pand
voor de pvda-staatssecretarissen nebahat albayrak (justitie) en jet bussemaker (vws) is vandaag de laatste dag in functie. door de val van het kabinet-balkenende iv moeten zij vanaf morgen weer als ambtloos burger door het leven. in nova vanavond blikken de twee staatssecretarissen terug op de afgelopen drie jaar. wat hebben ze bereikt, wat is ze bijgebleven en hoe is het om het pand te moeten verlaten?

de verkiezingsstrijd lijkt begonnen
terwijl koningin beatrix politici en adviseurs ontvangt om te praten over hoe het nu verder moet na de val van kabinet-balkenende iv, lijkt de verkiezingsstrijd al begonnen. de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart lijken te worden overschaduwd door gebeurtenissen in de landelijke politiek. de pvda en het cda schuiven elkaar de schuld van de val van het kabinet in de schoenen, de oppositie neemt stelling over onderwerpen als de verhoging van de aow-leeftijd en de op handen zijnde bezuinigingen. in nova vanavond een debat tussen sp-fractievoorzitter agnes kant en cda-fractievoorzitter pieter van geel.

stationsbuurt: van probleemwijk naar prachtwijk? de stationsbuurt in den haag is één van de veertig vogelaarwijken die nederland rijk is. de werkloosheid is hoog, veel mensen leven er van een minimuminkomen en meer dan de helft van de inwoners is van niet-nederlandse etniciteit. de wijk heeft te kampen met drugsoverlast, overvolle huizen en hoge schooluitval. er kwam permanent cameratoezicht en de politie mag preventief fouilleren. hebben deze maatregelen effect gehad? en wat gaan de inwoners stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij zij ook op de pvv kunnen stemmen?

presentatie: twan huys en ferry mingelen

(onderwerpen onder voorbehoud)

Deel: ' Onderwerpen NOVA 23-02-2010 '


Lees ook