nova

27-03-2006

nominaties libris literatuur prijs

de zes nominaties voor de libris literatuur prijs 2006 - de prijs voor het beste nederlandstalige boek in de categorie literair verhalend proza - zijn vandaag bekend gemaakt. nova verraste de genomineerden.

sévèke
de politie legt het verzoek van de familie van de vorig jaar vermoorde nijmeegse activist louis sévèke naast zich neer. de familie wilde een onafhankelijk persoon het politieonderzoek laten volgen zodat de politie al hun vragen en tips zou meenemen. frank schoenmaeckers, collega en vriend van sévèke, reageert in de studio.

israël
volgens de peilingen gaat de gematigde kadima partij, geleid door waarnemend premier olmert, morgen de verkiezingen in israël winnen. olmert is vastberaden sharons beleid voort te zetten: verdere terugtrekking van israël uit bezet gebied. nova spreekt met een kolonist die waarschijnlijk zijn woning zal moeten verlaten.

moord in amersfoort
zaterdagmiddag werd in een drukke winkelstraat in amersfoort de 16-jarige jongen babak doodge-schoten. een 19-jarige amersfoorter van antilliaanse afkomst werd dezelfde avond nog aangehouden en heeft inmiddels bekend. de jongens zouden al weken ruzie hebben. een reportage.

verder in den haag vandaag aandacht voor het plan van minister verdonk om antillianen tussen de 16 en 24 jaar, die minder dan drie jaar in nederland zijn ingeschreven en zich schuldig maken aan strafbare feiten, terug sturen naar de antillen.

presentatie: jeroen pauw en pim van galen
(onderwerpen onder voorbehoud)


----------

nova / den haag vandaag
ma t/m vr: 22.20-23.00 uur nederland 3
zaterdag: 22.09-22.30 uur nederland 3
herhaling na middernacht

afkicken met de iboga-wortel

ontucht binnen de marine

afghanistan laat christen waarschijnlijk vrij


Deel: ' Onderwerpen NOVA 27-03-2006 '


Lees ook