Op 18 februari verschijnt het nieuwe nummer van UITVAART, het onafhankelijke vakblad voor het uitvaartwezen. In het januarinummer onder meer het volgende:

NIEUWS: Studiecentrum loopt Europese subsidie mis; protest CNV tegen tweede crematorium Groningen; Uitvaartsalon wordt vakbeurs; enquete Kostersbond; proef met Amalgator in crematorium Geleen

FACILITAIR BEDRIJF
De NUVU overweegt een eigen facilitair bedrijf op te richten. De studie is nu in volle gang, het resultaat wordt met door deze en gene met belangstelling maar ook met enige terughoudendheid afgewacht.

DRAGERSTEKORT
Vooral in het zuiden begint het tekort aan dragers nijpend te worden. Bieden uitzendbureaus een uitkomst?

BOEKEN
Over Amerika: New Orleans Jazz Funerals, The Death Care Industries, Funeral Home Study, Profits of Death

LYNCH OVER MITFORD
Schijver en uitvaartondernemer Thomas Lynch bespreekt voor Uitvaart The American Way of Death Revisited, de geactualiseerde uitgave van de klassieker van Jessica Mitford. In vergelijking met de eerste versie biedt het boek volgens Lynch weinig nieuws en is het vooral saai.

OPINIE
Moet de uitvaartbegeleider - nu de traditionele kerkdiensten steeds minder meer voldoen - zelf een actieve rol spelen in de vormgeving van zo'n dienst? Nee, zegt Wim Smit. Volgens Els de Wit is daar nog wel wat op af te dingen.

FUNERAIR ERFGOED
In maart organiseert de Vlaamse Contactcommissie Monumentenzorg een dag over funerair erfgoed. Een dag over vogelvrij verklaarde grafmonumenten, ontsluiting van begraafplaatsen per draagbare pc en funeraire architectuur.

STEMMEN UIT HET VAK
Aan de regels voor het internationaal rouwtransport schijnt nog wel het een en ander te mankeren. Wat is er mis en hoe kan het beter?

MILLENNIUM
Het naderende millennium is een goed moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Deze maand: vervoer. Wat zijn de grootste veranderingen die achter ons liggen, welke ontwikkelingen staan ons te wachten?

PRODUCTNIEUWS
Gedenkplaatsinrichting, nieuwe Mercedes rouwauto, monumentenverzekering

UITVAART verschijnt 18 februari.
uitvaartwezen in Nederland en België en verschijnt 11 keer per jaar. UITVAART is een uitgave van Uitvaart Media.

Van Stolkweg 16, 2585 JR, Den Haag
Postbus 80532, 2508 GM, Den Haag
telefoon +31(0)70 351 88 18
telefax +31(0)70 351 88 09
email: uitgever@uitvaartmedia.com

Adres redactie
Stieltjesstraat 76, 3514 JD Utrecht
Postbus 15026, 3501 BA Utrecht
telefoon +31(0)30 272 02 51
telefax +31(0)30 272 37 82
e-mail: redactie@uitvaartmedia.com

Deel: ' Onderwerpen Uitvaart februari '
Lees ook