Vereniging Eigen Huis


In de woonconsument van mei 1999

Goed bezig met schilderen
Verf die prima van kwaliteit, beter voor het milieu en toch niet duurder is. Dat het kan leest u in dit artikel. En pak dan gelijk de voordelen van de campagne 'Goed bezig met schilderen' mee. Deze loopt van begin mei tot half augustus.

Trouwen of samenwonen?
Als twee mensen een relatie krijgen, denken ze vooral aan de mooie dingen die de toekomst zal brengen. Alleen notoire pessimisten zullen direct nadenken over wat er gebeurt als de relatie door overlijden of ruzie eindigt. Laat in elk geval voordat u onder één dak gaat wonen iets op papier zetten. Dat kan een hoop narigheid voorkomen.

Besparen op successierechten
Wie op huwelijkse voorwaarden is getrouwd of ongehuwd samenwoont (al dan niet geregistreerd), kan voorkómen dat de langstlevende partner onnodig successierecht moet betalen over een overlijdensuitkering.

Verzekeringen meeverhuizen
Voordat u alle verzekeringen in een verhuisdoos stopt, moet u een aantal zaken regelen. Speciale aandacht is nodig voor uw inboedel- en woonhuisverzekering.

HR++ glas isoleert nog beter
Sinds de oliecrisis begin jaren zeventig, is dubbelglas niet meer weg te denken uit de woningbouw. De laatste jaren is het gewone dubbelglas echter verdrongen door nog beter isolerend glas: het hoogrendementsglas.

Geen vaste aanstelling en toch een huis kopen?
Natuurlijk is niets voor altijd zeker, maar een vaste aanstelling geeft veel meer zekerheid dan een tijdelijk dienstverband. En dat is van belang voor een hypotheek die u in principe voor 30 jaar afsluit. Met een tijdelijk arbeidscontract kunt u bij steeds meer geldverstrekkers een hypotheek afsluiten. Maar is dat altijd verstandig?

En verder....

* Uit het lood

* Financieel advies van de maand

* Uitgaven

* Ledenkorting

* Vacatures

Deel: ' Onderwerpen Woonconsument mei 1999 '
Lees ook