Onderwijs praat tijdens diner over leiderschap en verbinding


Bijzondere bijeenkomst in Zaandam

ZAANDAM, 20110106 -- Het onderwijs wordt nogal eens `navelstaarderij' verweten. Tijdens een bijzonder en uniek diner op 25 januari gaan 40 managers van scholen in de regio met elkaar in gesprek op welke manier zij een verbindende rol kunnen spelen tussen leiders, docenten, leerlingen en ouders. Inschrijven is mogelijk.

"Het gesprek in het onderwijs gaat de laatste jaren vooral over presteren", zegt Barbara Veldt van RAAK Consultancy dat het initiatief neemt voor het onderwijsdiner. "De nieuwe inzichten op het gebied van management inzichten gaan over inspirerend leiderschap en het gezamenlijk vaststellen van een visie die leidend is in het dagelijks werk. Waar staat de school voor en wat willen we bieden aan leerlingen en ouders?"
Compagnon Saske van der Eerden vult aan: "Deze vragen zijn ook interessant voor scholen en dit diner biedt een uitstekende gelegenheid om erover van gedachten te wisselen. Deskundige sprekers zullen voor inspiratie zorgen, waarna de schoolleiders tijdens het diner in gesprek gaan over verbindend leiderschap, cultuurverandering op school en constructieve samenwerking in teams."

Aan en rond de tafel
Bijzonder aan de bijeenkomst is dat de deelnemers letterlijk met elkaar aan tafel zitten, terwijl ze gezamenlijk het diner gebruiken. De bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 25 januari bij Brevent aan de Dam 32a in Zaandam. De inloop is vanaf 16.30 uur, de bijeenkomst begint om 17.00 uur. Sprekers zijn onder andere Cora Reijerse die gespecialiseerd is in verandermanagement, organisatiepsycholoog Marijke Spanjersberg (zij heeft een boek geschreven over verbindend leiderschap), interventiekundige Esmee Verhagen en Anneke van der Linden die zich heeft gespecialiseerd in Passend Onderwijs en het inspelen op verschillen tussen kinderen en door docenten.

Aanmelden
Managers van scholen kunnen zich aanmelden voor het onderwijsdiner via de website www.wijzijnraak.nl/onderwijsdiner.html of via email post@wijzijnraak.nl.
De kosten voor het diner bedragen 75 euro (ex. btw)
Het onderwijsdiner is een initiatief van RAAK Consultancy dat mensen uitdaagt om lef te tonen en buiten de lijntjes te denken.


Deel: ' Onderwijs praat tijdens diner over leiderschap en verbinding '
Lees ook