Onderwijs Top Talent Rabbijn Simon Bornstein bij Limmoed Conferentie


AMSTERDAM, 20151102 -- Onderwijs Top Talent Rabbijn Simon Bornstein presenteert een interactieve workshop Eroewiem - Grenzen, tijdens de landelijke Joodse onderwijsconferentie Limmoed . Dit jaarlijkse evenement zal in Amsterdam plaatsvinden op zondag 08 november 2015. Hoe stellen rabbijnen grenzen vast? Welke halachische criteria gelden op Sjabbat en jontef? Hoe gaan we om met het nabuurschaprecht en het recht van overpad? Houdt de halacha rekening met sociale implicaties en economische dimensies? Simon verkent deze en andere vragen rond Eroewiem aan de hand van de Babylonische Talmoed.

De Limmoed Conferentie wordt georganiseerd in het Amsterdamsch Lyceum. Limmoed Conferenties vinden plaats in alle Europese landen en kenmerken zich door het bieden van een uniek podium voor de ontmoeting tussen leden van orthodoxe en liberale stromen binnen het Jodendom. Tijdens de conferentie worden tientallen workshops georganiseerd, waaronder ook een door de hoogleraar Ido Abram

Simon Bornstein is als rabbijn Ambassadeur van het ‘Comité 21 maart’, een platform van 100 maatschappelijke en internationale organisaties tegen racisme en discriminatie. Hij was dit jaar een van de genomineerden voor de landelijke OnderwijsTopTalentPrijs, die wordt georganiseerd onder auspicien van het Ministerie van Onderwijs.


Deel: ' Onderwijs Top Talent Rabbijn Simon Bornstein bij Limmoed Conferentie '


Lees ook