Onderwijs ziet voordelen digitalisering documentinstroom


HOOFDDORP, 20120424 -- De digitalisering van inkomende documenten lijkt binnen het onderwijs aan populariteit te winnen. Door schaalvergroting in het onderwijs kiezen steeds meer onderwijsinstellingen ervoor hun binnenkomende documenten geautomatiseerd door de organisatie te sturen voor een gestructureerde en geoptimaliseerde verwerking. Dat blijkt uit cijfers van DDi Document Software over het eerste kwartaal van 2012.

In de eerste helft van 2011 vroeg DDi bijna 200 instellingen in het middelbaar- en basisonderwijs naar de wijze waarop deze hun inkomende papierstroom hadden georganiseerd. Bij vrijwel alle instellingen werden documenten op papier ontvangen en fysiek door de organisatie gestuurd voor verdere verwerking en informatiedeling. Destijds werd in  74% van de gevallen de wens uitgesproken om de verwerking van documenten te optimaliseren met als doel efficiënter met informatie en documentatie om te gaan. 22% had zelfs het voornemen om in 2012 een systeem aan te schaffen voor de digitalisering van papieren documenten, zoals de binnenkomende post, digitale personeels- en/of leerlingendossiers en inkoopfacturen.

Uit een eerste analyse over het eerste kwartaal van 2012 blijkt dat 37% van de groep die in 2011 voornemens was hun documentstroom te willen optimaliseren, inmiddels een softwarematige oplossing heeft aangeschaft voor de digitale verwerking van documenten. Nog eens 20% heeft het voornemen een dergelijk systeem in de loop van 2012 aan te schaffen. Daarmee lijkt het onderwijs de voordelen van digitalisering van documentinstroom definitief in te zien.

Marktonderzoek Postverwerking 2012
Om de ontwikkelingen binnen de markt nauwlettend in de gaten te blijven houden, doet DDi voortdurend onderzoek naar de ontwikkelingen en behoeften rondom de verwerking en afhandeling van inkomende post. Via de website https://ddi.nl/marktonderzoek-postverwerking kan worden deelgenomen aan dit online onderzoek.

Over DDi Document Software
DDi is een specialist op het gebied van Document Software. Met onze oplossingen helpen we organisaties “van Papier naar Digitaal”. Als puur Nederlands softwarehuis hebben wij veel kennis en ervaring op het gebied van het elektronisch vastleggen en be- en verwerkbaar maken van informatiestromen. Onze focus ligt hierbij op de creatie en/of realisatie van elektronisch archief, elektronisch dossier, automatische formulierverwerking, factuurautomatisering en purchase-to-pay.


Deel: ' Onderwijs ziet voordelen digitalisering documentinstroom '
Lees ook