Ingezonden persbericht

Persbericht

2 augustus 2001

Onderzoek Consumentenbond: Demon ADSL het snelst voor NLG 100,-

~ uit Consumentengids augustus 2001 blijkt dat Demon de hoogste snelheid biedt bij standaard (512 KBps downstream) ADSL ~

De resultaten van het eerste onderzoek uit een nieuwe reeks onderzoeken van de Consumentenbond naar Internet providers zijn bekend. Uit het onderzoek, uitgevoerd onder ruim 2000 mensen in Nederland, blijkt dat van de vijf geteste ADSL Basis aanbieders (512 KBps downstream), Demon de snelste verbinding biedt. Demon s ADSL verbinding klokt gemiddeld 40 KBps terwijl de gemiddelde verbinding van de overige vier geteste aanbieders in het segment ADSL Basis niet boven de 25 KBps uit komt.

Demon heeft eveneens de laagste opstartkosten (NLG 310,-) van het ADSL Basis segment waardoor de klant op jaarbasis bij Demon het goedkoopst uit is. De overige geteste aanbieders zijn HCCNet, Planet Internet, World Online (nu Tiscali) en XS4ALL. Demon is overigens de enige van de geteste aanbieders die niet met Mxstream werkt.

Het onderzoek bevestigt eveneens dat ADSL veel sneller is dan een ISDN of analoge modemverbinding. Deelnemers met een 56 KBps modem haalden in mei en juni een gemiddelde snelheid van 4,2 KBps en ISDN gebruikers kwamen tot 6,2 KBps. Over het algemeen zijn de ADSL aanbieders met 25 KBps dus viermaal sneller dan ISDN. Demon ADSL is gemiddeld zelfs zeven keer sneller.

Demon Internet kwam onlangs nog voor de derde keer als beste ISP uit de bus bij een kwaliteitsonderzoek van Blauw onder het MKB. In januari ontving de Internet Provider een gouden zwaard van de lezers van Net Magazine; de prijs voor de beste ISP.

"Demon heeft het imago van kwaliteitsprovider en een groot aantal onafhankelijke onderzoeken heeft dit imago reeds kracht bijgezet," zie Chris Willis, Managing Director Demon Internet Nederland. "Wij zijn verheugd dat een gerenommeerd instituut als de Consumentenbond nu heeft aangetoond dat wij ook op ADSL gebied de hoogste kwaliteit leveren in onze prijsklasse."

(308 woorden)

N.B.: Deze gegevens zijn geldig tot de resultaten van het volgende onderzoek van de Consumentenbond bekend zijn, te weten één maand vanaf nu.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Demon
Demon is een merknaam van Thus plc, één van Engelands grootste aanbieders van telefoon, data, Internet en interactieve diensten, voornamelijk opererend onder de Thus en Demon vlag.

Demon Internet bedient zowel particuliere als zakelijke klanten met een volledig aanbod van methodes voor Internettoegang, zoals leased lines, ADSL, ISDN-2 en natuurlijk inbel accounts. Overige diensten zijn onder andere Webhosting, co-location, managed server hosting, Virtual Private Networks (VPN) en online gaming.

Demon Internet kreeg in Nederland in januari 2001 voor het derde jaar op rij van de lezers van Net Magazine een 'gouden zwaard' toebedeeld. Dit is de prijs voor de provider van het jaar. In juli 2001 kreeg Demon Internet voor de derde keer op rij de hoogste waardering van MKB beslissers die participeerden in een telefonisch onderzoek van Blauw Research naar de kwaliteit van Internet Providers.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: 043-356 69 56Fax: 043-356 69 55
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Demon: Tel: 020-422 20 00Fax: 020-422 20 01
E-mail: sales@demon.nlhttp://www.demon.nl

Deel: ' Onderzoek Consumentenbond 'Demon ADSL het snelst' '
Lees ook