Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf|Datum|(|Dinsdag 11 februari 2003 |
| | | |
|Van |(| / afdeling Communicatie |


Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Onderzoek naar dood 41-jarige Nijmegenaar afgesloten

De politie sluit het onderzoek naar de dood van de 41-jarige eigenaar van een bedrijf aan de heidebloemstraat in Nijmegen deze week af.
Eerder werden twee verdachten aangehouden die een volledige bekentenis hebben afgelegd. De politie heeft sterke aanwijzingen dat een derde verdachte naar Turkije is gevlucht.
Het openbaar ministerie beziet de mogelijkheid om de zaak over te dragen aan Turkije. Ook is het nog mogelijk om de verdachte voor de Nederlandse rechter te vervolgen.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u tussen 19.00 uur en 19.30 uur en tussen 22.00 uur en 23.00 uur contact opnemen met Jack Broeksteeg, gsm 06-20600786


Aanhoudingen na diefstal scooters

De politie heeft maandagavond 10 februari een 24-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij op zaterdag 1 februari de scooter van een 19-jarige Nijmegenaar wilde stelen.
Deze 19-jarige man reed op zijn scooter over de IJpenbroekweg toen er twee mannen naar hem toe kwamen die hem onder bedreiging van een hamer dwongen zijn scooter af te geven. Dat deed hij. Even later zag hij politiemensen en maakte melding van het gebeurde. Hierop hebben de politiemensen samen met de 19-jarige gezocht naar de verdachten. Eén van hen, een 35-jarige Nijmegenaar, kon diezelfde avond worden aangehouden op de Zellersacker 21e straat.
Beide verdachten hebben inmiddels bekend.
Op 28 januari werd op de IJpenbroekweg ook op dezelfde manier een bromscooter gestolen. Hiervan deed een 16-jarige eigenaar uit Nijmegen aangifte. De 35-jarige Nijmegenaar heeft inmiddels bekend ook betrokkenheid te hebben met deze diefstal.


Voor vragen over bovenstaand bericht: Myranda Theunissen 06 - 229 309 91Inbraak in bedrijf

Dinsdagmorgen vroeg is ingebroken in een bedrijf aan Archipelstraat door een ruit te vernielen. Uit het bedrijf werden enkele flessen drank gestolen. Een 37-jarige medewerker van het bedrijf heeft aangifte gedaan.


Inbreker op heterdaad aangehouden

Een 33-jarige Nijmeegse vrouw zag dinsdagmorgen rond 04.50 uur dat een man een ruit van een bedrijf aan de Bloemerstraat vernielde en daar binnenklom. Toen de politie arriveerde vertelde de vrouw aan de agenten dat de man die dat gedaan had inmiddels in een nabij gelegen horecagelegenheid was. De politie ging daarheen en vond de man op het toilet. Hij werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt nog een nader onderzoek in.


Woninginbraken

Dinsdagavond werd ontdekt dat er ingebroken was in een woning aan de Gaffelstraat door een raam van de bovenverdieping te forceren. De woning is helemaal doorzocht en er zijn sieraden gestolen. De 62-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
Maandagavond is eveneens ingebroken in een woning aan de Malvert, 88ste straat door een ruit van een deur te vernielen. Uit de woning zijn ongeveer 100 CD's gestolen. De 42-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.
In de periode van donderdag 6 op zaterdag 8 februari is ingebroken in een woning aan de Heselaan vermoedelijk door een valse sleutel te gebruiken. Uit de woning is een bedrag van enkele duizenden euro's gestolen. De 48-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.


Gestolen auto's

Maandagavond is van de Waalkade een blauwe Volkswagen-Bora met kenteken 27-GK-ZH gestolen. De 42-jarige eigenaar, die in Beuningen woont, heeft aangifte gedaan.
In de nacht van maandag op dinsdag is van de Willemsweg een witte Opel-Kadett met kenteken RP-52-BY gestolen. De 30-jarige eigenaar die in Nijmegen woont, heeft aangifte gedaan.


Gestolen bestelbus terecht

Maandag rond 14.55 uur meldde een getuige dat op de Batavierenweg vermoedelijk een gestolen bestelbus stond. De politie ging erheen en trof daar een Ford-Transit aan die van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari van de Dommer van Polderveldtweg gestolen was. De politie stelt een nader onderzoek in en zal de bestelbus aan de 55-jarige eigenaar, die in Nijmegen woont, teruggeven.


Vrouw valt van haar fiets

Een 18-jarige Nijmeegse sloeg maandagavond rond 18.00 uur tijdens het fietsen over de Waldeck Pyrmontsingel plotseling over de kop en klapte met haar gezicht op straat. Bij nader onderzoek bleek dat de voorvork vervolgens behoorlijk verbogen was. Vermoedelijk raakte het voorwiel geblokkeerd omdat het voorspatbord losraakte en het wiel blokkeerde. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en is per ambulance overgebracht naar het Radboud.


Bezoeker met stiletto krijgt proces-verbaal

Eind januari kwam een groepje mannen bij een horecagelegenheid aan de Wijchenseweg om daar uit te gaan. Zij probeerden zich aan de controle van de portiers te onttrekken door bekend te maken dat zij 'collega's' waren. Daar gingen de controlerende portiers echter niet mee akkoord en bij één van de mannen, een 42-jarige Nijmegenaar, werd een stiletto aangetroffen. Dat mes werd ingenomen en overgedragen aan de politie. Tegen de 42-jarige Nijmegenaar is proces-verbaal opgemaakt.


District de Waarden


Tiel - beroofd van mobiele telefoon - Maandagmiddag is een 30-jarige Liendense die over het Kalverbos liep, beroofd van haar mobiele telefoon, terwijl zij met het apparaat liep te telefoneren. Die telefoon werd uit haar handen gegrist door twee jongens op een scooter die haar achterop kwamen. De twee jongens reden vervolgens door in de richting van de Nieuwe Tielseweg. De Liendense heeft aangifte gedaan.

Tiel - van de fiets gevallen: enkelbreuk - Een 50-jarige Tielse die dinsdagmorgen rond 08.45 uur het fietspad van de Rivierenlandlaan opreed, gleed uit en kwam te vallen. Daarbij brak zij haar enkel en werd per ambulance overgebracht naar het Rivierenlandziekenhuis.


District Tweestromenland


Malden - gestolen auto - In een tijdsbestek van ongeveer 5 minuten werd maandag tussen de middag van de Steenacker een grizje Volkswagen-Passaat TDI met kenteken 15-DJ-KD gestolen. De 50-jarige eigenaar van de auto, die in Boxtel woont, moest even een tekening van een daar in aanbouw zijnde woning afgeven. Hij liet de sleutels in het contactslot zitten. Toen hij terug kwam was de auto gestolen.

Wijchen - auto gestolen - Maandag is van het Stationsplein een groene Volkswagen-Golf met kenteken NF-34-ZG gestolen. De 19-jarige eigenaar, die in Grave woont, heeft aangifte gedaan.

Beneden-Leeuwen - klein brandje in woning - Maandag rond 12.05 uur werd gemeld dat er rook kwam van een bovenverdieping van een woning aan de Bikkelen. De brandweer stelde een onderzoek in en kwam tot de conclusie dat er een kledingstuk over een lampje heeft gehangen. De brandweer was het vuur snel meester. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Een schadebedrag is niet bekend. De politie beschikt ook niet over meer bijzonderheden.


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39


---- --


Deel: ' Onderzoek naar dood 41-jarige Nijmegenaar afgesloten '
Lees ook