Openbaar Ministerie

Onderzoek Zaanse paskamermoord afgesloten

De recherche van de politie Zaanstreek-Waterland heeft met het afronden van het onderzoek naar de tweede verdachte in de Zaanse paskamermoord, haar onderzoek in
deze oude zaak beëindigd.

Haarlem, 24 juli 2002

Begin 2001 is het rechercheonderzoek naar de Zaanse paskamermoord, waarbij op 30 november 1984 in een kledingwinkel in Zaandam de 21-jarige Sandra van Raalten met geweld om het leven werd gebracht, heropend.
Met behulp van nieuwe DNA-technieken kon de betrokkenheid bij de moord van een eerder in beeld zijnde verdachte worden vastgesteld. Deze man bleek echter reeds in 1993 in Amsterdam te zijn overleden. Aangezien er sprake was van mogelijke betrokkenheid van een tweede verdachte is het onderzoek naar deze persoon voortgezet. Dit onderzoek, dat onder andere in Macedonië is verricht, heeft geen nadere aanwijzingen opgeleverd op grond waarvan zou kunnen worden aangenomen dat bedoelde tweede verdachte inderdaad betrokken is geweest bij dit misdrijf. Ook deze verdachte blijkt bovendien te zijn overleden. Hij is slachtoffer geworden van een verkeersongeval in 1992 in Macedonië.
Hiermee is het laatst resterende deel van het onderzoek afgerond. De betrokkenheid van de hoofddader was al met zekerheid vastgesteld. De zaak wordt nu als opgelost beschouwd en het dossier zal worden gesloten.

Deel: ' Onderzoek Zaanse paskamermoord afgesloten '
Lees ook