Ingezonden persbericht

Onderzoeksrapporten tonen koolstof (diamant) aan in crematie-as

Algordanza laat onderzoeken uitvoeren door Intertek Caleb Brett

APELDOORN, 20050826 -- Na een crematie is het mogelijk de as, naast verstrooien of bewaren in een urn, om te laten vormen tot een diamant. Het Zwitserse Algordanza maakt het als eerste mogelijk deze diamant geheel te vervaardigen uit de crematie-as van overledenen zonder toevoeging van hulpstoffen. Wetenschappelijk onderzoek naar de aanwezigheid van koolstof (diamant) ontbrak tot nu toe, reden waarom sommige cliënten en professionele partijen in de uitvaartbranche zich terughoudend opstelden.


Dit wetenschappelijk onderzoek heeft, in opdracht van Algordanza, nu plaatsgevonden. In juli 2005 is door het internationaal opererende onderzoeksinstituut Intertek Caleb Brett vastgesteld dat er in de crematie-as voldoende koolstof aanwezig is voor het creëren van herinneringsdiamanten. In diverse monsters is een percentage vastgesteld tussen de 2 en 2,5% zuivere koolstof. Op een kilo crematie-as betekent dit dat er tussen de 20 en 25 gram koolstof ter beschikking is. Voor de transformatie tot herinneringsdiamant heeft Algordanza ongeveer 5 gram koolstof nodig. Deze echte diamanten krijgen door een uniek procédé, druk en warmte, een heldere tot blauwe tint. Elke diamant wordt vergezeld door een certificaat dat de oorsprong van de diamant voor honderd procent garandeert.

Met een diamant hebben nabestaanden een blijvende tastbare herinnering aan hun overleden dierbaren die men altijd bij zich kan dragen in een sieraad of op een speciale plaats in huis kan bewaren. De prijs wordt mede bepaald door het gewicht van de diamant en door individuele wensen, de aanvangsprijs is vergelijkbaar met de aanschaf van een grafmonument.

Inmiddels zijn in Nederland de eerste diamanten aan nabestaanden afgeleverd en zijn er ruim 140 uitvaartondernemingen, uitvaartwinkels, juweliers en crematoria, die het product aanbieden.

Algordanza Benelux BV vertegenwoordigt het bedrijf in Nederland, België en Luxemburg om het proces voor nabestaanden zo persoonlijk mogelijk te kunnen begeleiden.

Zie voor meer informatie www.algordanza.nl

Deel: ' Onderzoeksrapporten tonen koolstof (diamant) aan in crematie-as '
Lees ook