99193

ONE BUTTON DISASTER RECOVERY NU OOK VOOR
NIET-HP SERVERS EN BACKUP SOFTWARE

Amstelveen, 15 september 1999 - Hewlett-Packard, marktleider op het gebied van tape backup-oplossingen, heeft de HP One-Button Disaster Recovery (OBDR) functionaliteit geschikt gemaakt voor veel gebruikte kleine tot middelgrote niet-HP servers. Daarnaast heeft de OBDR-functionaliteit ondersteuning gekregen van toonaangevende leveranciers van backup-software.

Sinds de lancering in april van dit jaar, is HP OBDR razendsnel uitgegroeid tot de toonaangevende one-step datarecovery-oplossing voor kleine en middelgrote netwerken. Het is een standaard functionaliteit die wordt geboden op de HP SureStore DAT8, DAT24 en DAT40 drives. Voorheen was HP OBDR alleen geschikt voor HP NetServer systemen, nu ook voor servers van Compaq, Dell, IBM en Acer. HP OBDR wordt sinds kort ondersteund door Stac's Replica Single Server voor HP SureStore Tape software (geleverd bij HP drives) en Veritas BackupExec for Windows NT (v7.3). Ook ARCserve IT for NT van Computer Associates zal vanaf oktober HP OBDR ondersteunen. Daarnaast wordt ondersteuning van HP OBDR verwacht in de volgende versie van Veritas BackupExec for NetWare, die uitkomt aan het eind van dit jaar, en in HP OpenView OmniBack II in de eerste helft van 2000.

HP OBDR is de beste disaster recovery oplossing voor kleine tot middelgrote netwerken. In geval van verlies van data moet normaal gesproken eerst met een bootdiskette in de server toegang worden verkregen tot het besturingssysteem. Vervolgens moeten het besturingssysteem, de configuratie (gebruikersprofielen, printer setup, toegangsrechten et cetera) van diskette of CD-ROM op het systeem worden teruggezet. En tenslotte moeten de databestanden van de gebruikers (documenten, spreadsheets et cetera) opnieuw worden geladen vanaf backuptapes. Met OBDR stopt de gebruiker simpelweg de meest recente backuptape in de drive, houdt de 'eject'-knop van de tapedrive ingedrukt en zet de tapedrive en het computersysteem aan. Hierdoor gaat de tapedrive over op een speciale 'disaster recovery'-stand en zorgt voor automatisch herstel van het besturingssysteem, de configuratie, applicaties, voorkeuren, drivers en databestanden.

De belangrijkste voordelen van HP OBDR op een rij:
* HP OBDR herstelt eenvoudig, snel en nauwkeurig het gehele systeem na problemen met de harde schijf, datacorruptie, virussen of hardwarevervanging (Y2K-problematiek).

* Gebruikers hoeven bij dataverlies niet langer handboeken en media te doorzoeken naar de juiste documentatie en de meest recente versie van bestanden. Ook hoeven ze niet meer elke keer dat de configuratie van het computersysteem verandert een nieuwe set disaster recovery-diskettes aan te maken.

* HP OBDR vermindert het risico op een verkeerde 'recovery' en de vervelende gevolgen daarvan.

* HP OBDR vermindert de lengte van de downtime en minimaliseert het winstverlies en de supportkosten.

* Voorbereiding van backup en 'disaster recovery', voorheen twee aparte taken, vormen nu één geïntegreerd proces.

HP One-Button Disaster Recovery is gratis beschikbaar bij de HP SureStore lijn DAT-gebaseerde tape backup-producten. Meer informatie is te vinden op http:www.hp.com/tape.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Informatie over Hewlett-Packard en het Y2K-programma is te vinden op: www.hp.nl.

Hewlett-Packard is een toonaangevende leverancier van oplossingen en services voor computing en imaging voor zakelijke en thuisgebruikers. De activiteiten van HP zijn gericht op het maximaal benutten van de mogelijkheden van Internet voor zijn gebruikers en de verspreiding van elektronische diensten. De computer-gerelateerde omzet over het jaar 1998 bedroeg wereldwijd 39,5 miljard dollar. HP is bezig met de oprichting van een aparte organisatie voor de productie van test-en-meetapparatuur, halfgeleiders, medische systemen en apparatuur voor chemische analyses. Deze activiteiten genereerden in 1998 een omzet van 7,6 miljard dollar.

Met 123.000 werknemers en een omzet van circa 47 miljard dollar in 1998 is het bedrijf één van de grootste computerleveranciers ter wereld. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. Over 1998 bedroeg de omzet van Hewlett-Packard Nederland B.V. circa 2 miljard gulden.

(Niet voor publicatie)
Voor meer informatie over dit bericht:
Judith Franssen
020 - 547 71 55
judith_franssen@hp.com

Dit bericht is beschikbaar via www.hp.nl/pers; in het Engels via: www.newsdesk.com.

Deel: ' One Button Disaster Recovery ook voor niet-HP servers '
Lees ook