Gemeente Capelle a/d IJssel

Ongediertebestrijding

Hoe bestrijdt u..

Wespen
Wespen bestrijden is geen ongevaarlijke aangelegenheid; deze insecten kunnen mensen aanvallen.
Wij raden u daarom aan de wespen door een bedrijf, dat gespecialiseerd is in ongediertebestrijding, weg te laten halen. De kosten zijn afhankelijk van de plaats waar het nest zich bevindt. Het bedrag varieert tussen de 50,- en 70,-. Wilt u het nest toch zelf verwijderen, dan kunt u Sprigone of Baygonstuif gebruiken. Baygonstuif is uitsluitend verkrijgbaar bij de DA drogisten. Voer dit klusje pas in de schemering uit. De wespen zijn dan minder actief.

Bijen
Voor het weghalen van een bijenzwerm raden we u aan altijd de gemeente te bellen op nummer 010-2848616. De gemeente neemt dan contact op met een imker die de dieren vakkundig en diervriendelijk weghaalt.

Hommels
Hommels zijn in principe niet gevaarlijk en het zijn nuttige insecten. Bestrijding is dus eigenlijk uit den boze. In extreme situaties kunnen ze worden bestreden op dezelfde manier als hierboven voor wespen is beschreven.

Mieren
Als u mieren in huis aantreft, moet u ervoor zorgen dat de diertjes geen zoetigheid kunnen vinden. Etenswaren afsluiten dus. De mieren die er al zijn (binnen of buiten) kunnen worden bestreden met mierenlokdoosjes of met Baygon mierenmiddel, dat op het terras wordt gebruikt. Vriendelijker voor het milieu is Sprigone, dat net als Baygon in sprayvorm verkrijgbaar is.

Steekmuggen
Overlast van muggen in kruipruimtes kunt u bestrijden door het water te verwijderen. Als dat niet mogelijk is, kunt u lampolie, paraffine of onverdund wasmiddel op het water aanbrengen (1 liter per 40 vierkante meter). Daardoor vervalt de oppervlaktespanning van het water en kunnen de larven geen lucht meer krijgen. Ze zinken dan in het water.

Zoekwoorden:

Deel: ' Ongediertebestrijding in Capelle a/d IJssel '
Lees ook