Ongekende vraag naar Johan Cruijff Vijfje


Ver voor uitgiftedatum totaal uitverkocht

AMSTERDAM, 20170908 -- Afgelopen maandag is het ontwerp van de nieuwe herdenkingsmunt ter ere van Johan Cruijff bekend gemaakt. Dat de voetballegende nog steeds populair is, dat is wel gebleken. De complete oplage van 50.000 ongecirculeerde € 5,- munten is binnen drie dagen volledig uitverkocht. Voor een munt die nog geslagen moet worden is dat uitzonderlijk snel.

Het nieuwe Johan Cruijff Vijfje wordt uitgebracht als eerbetoon aan de Nummer 14, zoals Cruijff ook wel genoemd werd. Hoewel de munt al in 2016 was aangekondigd is het ontwerp pas deze week bekendgemaakt. Tevens is de dag dat de munt zou worden uitgegeven bekendgemaakt: 20 september 2017.

Direct na de bekendmaking van het ontwerp van de munt liep het storm op de websites die de herdenkingsmunt aanbieden. De websites van enkele aanbieders van de munt ondervonden zelfs problemen doordat zij overbelast waren. Het Johan Cruijff Vijfje is zo populair dat de munt na slechts drie dagen al uitverkocht is.

[Ongekende vraag naar Johan Cruijff Vijfje]

Omdat de oplage van het Johan Cruijff Vijfje streng gelimiteerd is tot slechts 50.000 stuks en de vraag vele malen groter blijkt, is er krapte ontstaan. Bij enkele munthandelaren worden de munten nu al tegen hogere prijzen aangeboden.

Een manier om het Johan Cruijff Vijfje nog voordelig te bemachtigen is via de Officiële Nationale Omruilactie (https://ww.nationale-omruilactie.nl). Op de website van de omruilactie kunnen deelnemers zich namelijk nog steeds inschrijven. Tijdens de Officiële Nationale Omruilactie maken deelnemers kans om het Johan Cruijff Vijfje gratis om te ruilen voor € 5,-. Het Amsterdams MuntKantoor heeft 5.000 Johan Cruijff Vijfjes beschikbaar gesteld om geheel kosteloos om te ruilen. De herdenkingsmunt zelf is een wettig betaalmiddel met een nominale waarde van € 5,-, dus in feite kost het bemachtigen van de munt via de omruilactie niets.

Indien er meer dan 5.000 aanmeldingen zijn, zal er een trekking gehouden worden door een notaris om zo te bepalen welke deelnemers de munt ontvangen. Deelname aan de omruilactie biedt dus geen garantie op het verkrijgen van de munt. Gezien de beperkte beschikbaarheid van de munt, wagen veel mensen toch de kans. Er zijn al vele duizenden aanmeldingen binnengekomen.

Het Johan Cruijff Vijfje is uitgebracht in verschillende versies. De munt waarvan 50.000 exemplaren worden geslagen is verzilverd en in ongecirculeerde kwaliteit. De overige uitvoeringen, waaronder een zilveren en een gouden uitvoering, zijn ook al geheel uitverkocht.


Deel: ' Ongekende vraag naar Johan Cruijff Vijfje '
Lees ook