Online bedrijf FashionItalia.nl toegevoegd aan bontvrijlijst


AMSTERDAM, 20131104 -- Online kledingbedrijf FashionItalia.nl is toegevoegd aan de lijst van bontvrije bedrijven van Dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren. Om haar bontvrije beleid kracht bij te zetten lanceert Fashion Italia een online bewustwordingscampagne om consumenten te wijzen op het vreselijke dierenleed dat achter een kraag van wasbeerhond of coyote schuilgaat.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “ Onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de bontdragers niet weet of het bontje aan de jas echt of nep is. Het verschil is dan ook heel moeilijk te zien en een goede labelplicht ontbreekt. Ik ben blij dat Fashion Italia met haar plaatsing op de bontvrij lijst aangeeft dat zij weigert echt bont te verkopen”.

Om een einde te maken aan het dierenleed start FashoinItalia.nl een campagne op internet. Zij gaat Bont voor Dieren een week lang steunen om een duidelijk signaal af te geven dat dieren doden enkel voor hun vachtje niet meer van deze tijd is.

FashionItalia.nl directeur Robert Scholten: “Als mensen bont willen dragen hoeft daar geen dierenleed voor nodig te zijn. Er zijn veel misverstanden over onze faux fur kragen, die we met deze campagne hopelijk de wereld uit kunnen helpen. De bontindustrie is ontzettend wreed en wij hopen andere bedrijven te overtuigen te stoppen met de verkoop van echt bont. Met de plaatsing van FashionItalia.nl op de bontvrijlijst van Bont voor Dieren weet de consument in ieder geval dat ze met een gerust hart bij ons kan shoppen. “

De gehele bontvrijlijst is te vinden op www.bontvoordieren.nl/bontvrijlijst


Deel: ' Online bedrijf FashionItalia.nl toegevoegd aan bontvrijlijst '
Lees ook