Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

On-line creditcardsysteem voor recreatie- en reisorganisaties

Global Card Services baseert webapplicaties voor de verificatie en het beheer van creditcardtransacties op Sybase Adaptive Server IQ Multiplex.

Maarssen, augustus 2001 - Global Card Services heeft een aantal webapplicaties geïmplementeerd waarmee recreatie- en reisorganisaties creditcardgegevens snel kunnen verifiëren en de informatie over verrichte transacties kunnen beheren. De applicaties zijn gebaseerd op Sybase Adaptive Server IQ Multiplex, een databaseplatform met faciliteiten voor business intelligence en datawarehousing voor duizenden simultane gebruikers op internet.

Global Card Services (GCS) faciliteert 'gateways' voor het betalingsverkeer met creditcards. Gebruikers daarvan zijn vooral te vinden in de reis- en recreatiewereld, zoals autoverhuurorganisaties, cruisemaatschappijen, appartementen- en winstersportcomplexen, bungalowparken, hotelketens, reisbureaus en verkooppunten van toegangsbewijzen.

GCS zet de IQ Multiplex technologie van Sybase in om de on-line verificatie van creditcards aanzienlijk te versnellen. Bij aanmelding van een creditcard krijgt de medewerker onmiddellijk alle relevante gegevens op het beeldscherm, inclusief een afbeelding van de handtekening van de kaarthouder. De tijd die voor een betrouwbare acceptatie van een kaart nodig is loopt zo terug van een aantal minuten tot enkele seconden. Ook kunnen de historie en details van verrichte creditcardbetalingen on-line worden opgevraagd, bijvoorbeeld als er om restitutie van een waarborgsom wordt gevraagd.

GCS baseerde zijn keuze voor Sybase Adaptive Server IQ Multiplex vooral op de snelheid waarmee massale hoeveelheden gegevens gericht benaderd kunnen worden, stelt Mark Silverman, president en COO van Global Card Services. "Met de Sybase technologie hebben we traditioneel trage webapplicaties omgezet in snelle systemen, wat het gebruik ervan stimuleert. Adaptive Server IQ Multiplex heeft bovendien bewezen stabiel te blijven, óók als tijdens de piekuren over de hele wereld duizenden gebruikers tegelijkertijd actief zijn."

Eén van de eerste gebruikers van het nieuwe systeem is de hotelketen Marriott. Daar boekt men dankzij het nieuwe GCS-systeem nu al significante besparingen op de provisie van creditcardmaatschappijen en op administratie- en incassokosten. De snelle en gemakkelijke verificatie van kaarten heeft bovendien al een groot aantal stroppen voorkomen. De medewerkers van Marriott constateren ook een toegenomen klanttevredenheid onder de hotelgasten, omdat door de uitgebreide informatie over kaarthouders en hun transacties betalingen snel worden afgewikkeld en vragen altijd correct en volledig kunnen worden beantwoord.

Global Card Services
Global Card Services levert sinds 1994 producten en diensten voor het betalingsverkeer met creditcards aan ondernemers in de reis- en recreatiewereld. GCS biedt een volledig geïntegreerde, on-line 'gateway' voor het verwerken van betalingen met een volledig geautomatiseerd systeem voor het beheer en de afwikkeling van craditcardtransacties. De klanten van GCS hebben toegang tot een omvangrijke databank met gegevens van kaarthouders en hun betalingen ? voor zover die de eigen organisatie betreffen ? waarbij gebruik gemaakt kan worden van geavanceerde 'data mining' technieken. De oplossingen van GCS zijn geschikt voor alle ondernemingsvormen, inclusief virtuele organisaties op internet.

Sybase Business Intelligence Division
De Sybase Business Intelligence Division ontwikkelt en levert geïntegreerde datawarehouse- technologie en infrastructuren voor business intelligence. De divisie werkt daarbij samen met toonaangevende partners op dit gebied. De oplossingen vinden vooral toepassing in de financiële dienstverlening, bij credit card maatschappijen, in de gezondheidszorg, de telecommunicatie-industrie en bij internetbedrijven. De belangrijkste producten van de Sybase Intelligence Division zijn Industry Warehouse Studio's voor analytische CRM-toepassingen in specifieke industrietakken, Adaptive Server IQ Multiplex voor hoogwaardige datawarehousing en het recent geïntroduceerde seePower, waarmee de analyseresultaten dynamisch in beeld worden gebracht.

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld.

Deel: ' Online creditcardsysteem voor recreatie- en reisorganisaties '
Lees ook