Online- en ICT festival Holland WebWeek Groningen 16 t/m 19 september


Groningen, 20150914 -- Van woensdag 16 t/m zaterdag 19 september vindt in en rondom het Infoversum in Groningen de Holland Webweek Groningen plaats. Een conferentie in festivalsfeer die de digitale ontwikkelingen laat zien in verschillende sectoren van onze economie. En blootlegt wat we in de (nabije) toekomst nog allemaal kunnen verwachten. In de zorg en het onderwijs bijvoorbeeld, maar ook op het gebied van energie, cultuur en security. Acht thema’s, met elk een aansprekend programma!

Op diverse locaties in het Ebbingekwarties barst het 4 dagen lang van de inspirerende sprekers, workshops, interactieve presentaties en verrassende intermezzo's. Daan Roosegaarde, Vincent Everts (losse tickets verkrijgbaar) en vele andere bekende en minder bekende specialisten en generalisten dragen op donderdag 17 en vrijdag 18 september hun steentje bij aan de programma’s rond 8 verschillende thema’s. Stuk voor stuk hebben ze een speciale band met online en ICT en een specifieke visie op ‘Tomorrow’s Way of Life’. Op zaterdag is het festival voor iedereen gratis toegankelijk!

Zaterdag presenteren diverse bedrijven en opleidingen uit de ICT/Online/Game hoek zich aan het brede publiek. In één dag leren 100 meiden programmeren, treden de finalisten van Startup050 op en wordt de ‘Gamehal van het Noorden’ geïntroduceerd.
De (finale van) The Battle of Schools verdient bijzondere aandacht: 48 uur lang strijden mbo- en hbo-scholen uit Noord-Nederland non-stop tegen elkaar om de beste te zijn, maar vooral om het ontwikkelen van een topproduct of oplossing voor echte cases die door het bedrijfsleven worden ingebracht. Doel daarbij is het maken van een werkend prototype in een team met studenten, docenten en professionals uit het werkveld.

Twee dagen professionals, 1 dag breed publiek en aanstormend talent. 
Kijk voor het hele programma op https://thwwg.nl 


Deel: ' Online- en ICT festival Holland WebWeek Groningen 16 t/m 19 september '
Lees ook