'Online Personal Branding' is de toekomst voor sollicitanten


Een videopresentatie, aangevuld met professionele foto’s en een optimalisatie van online profielen (o.a. LinkedIn) is vanaf nu dé manier om in de huidige arbeidsmarkt op te vallen.

AMSTERDAM, 20140904 -- De cv + brief combinatie alleen is niet meer van deze tijd. Daarom biedt GraduateStars vanaf heden de mogelijkheid tot hoogstaande “online personal branding”, dé manier voor pas afgestudeerden en andere sollicitanten om in de huidige arbeidsmarkt op te vallen. Door middel van een videopresentatie, aangevuld met professionele foto’s en optimalisatie van online profielen (o.a. Linkedin), wordt er gezorgd voor een hoogstaande en informatieve eerste indruk van sollicitanten. De videopresentatie, foto’s en online profielen zijn direct online vindbaar in Google bij zoekopdrachten naar de naam van de sollicitanten, en kunnen vanuit het digitale cv of LinkedIn bekeken worden.

Onzekerheid over de kwaliteiten van sollicitanten en de match met de werkgever is één van de grootste drempels in het sollicitatieproces. De informatie op basis waarvan bedrijven sollicitanten op gesprek uitnodigen stamt vaak nog uit een ander tijdperk en beperkt zich vaak tot een (online)cv+ motivatiebrief. Recruiters en andere HR-medewerkers besteden een groot deel van hun tijd in het bekijken van online profielen en het online zoeken naar informatie over sollicitanten. Online initiatieven als Linkedin en Magnet.me brengen werkgevers en werkzoekende steeds makkelijker in contact, maar de beslissing tot het uitnodigen van de werkzoekende blijft een moeilijke keuze die op basis van (te) weinig informatie genomen moet worden.

Door middel van een videopresentatie, professionele foto’s en geoptimaliseerde online profielen maken de GraduateStars deelnemers een uitstekende en duidelijke eerste indruk. HR-afdelingen krijgen zo een betere en duidelijkere indruk van de kandidaat en zullen gerichter hun uitnodigingen kunnen versturen. Omdat de eerste indruk al gemaakt is, is de kans op een vruchteloos gesprek ook voor de sollicitant vele malen kleiner, een win-win situatie.

GraduateStars is gevestigd in Amsterdam en is een initiatief van MediaMaze, een van de grootste aanbieders van Nederland in online reputatiemanagement voor particulieren en het MKB. Meer informatie is te vinden op https://www.graduatestars.nl


Deel: ' 'Online Personal Branding' is de toekomst voor sollicitanten '
Lees ook