Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

On-line woningtaxaties aanvragen via woonsite Digimmo (Primeur in Nederland!)

Digimmo sluit overeenkomst met NBTO (Grontmij Taxaties Vastgoed)

Breda, 23 augustus 2001
Digimmo, de onafhankelijke woonsite, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Nederlands Bureau Taxaties Onroerende zaken. Dit betekent dat de consument vanaf nu snel en eenvoudig een officieel en onafhankelijk taxatierapport on-line kan aanvragen tegen een zeer concurrerend tarief. Het taxatierapport wordt opgesteld door een objectief en erkend taxateur. Binnen vijf dagen na aanvraag heeft de consument een volledig rapport in huis. Deze unieke service bestrijkt geheel Nederland en is vanaf heden on-line aan te vragen op www.digimmo.nl.

Jaarlijks vinden er in Nederland tussen de 500.000 en 700.000 hypotheektransacties plaats. In bijna alle gevallen is op het moment van aan- of verkoop van een woning een taxatie nodig. Maar ook bij het bepalen van de overwaarde, bij een contra-expertise in het kader van de WOZ of bij een boedelscheiding, is meestal een taxatierapport noodzakelijk.

Een taxatierapport moet opgesteld worden door een daartoe bevoegd persoon, waarbij deskundigheid en onafhankelijkheid gewaarborgd moeten zijn. Digimmo kan door haar schaalgrootte deze dienst tegen een zeer concurrerend tarief aanbieden. De gemiddelde besparing voor de consument bedraagt ruim 30%. Ter vergelijking: De kosten van een taxatierapport bij een normaal tarief bedragen bij een woning met een taxatiewaarde van ' 400.000,-- gemiddeld ' 880,-- (incl. BTW). Daarentegen biedt Digimmo bij een vergelijkbare woning een volledig en officieel taxatierapport aan voor het bedrag van ' 571,-- (incl. BTW). De service bestrijkt geheel Nederland en wordt erkend door alle hypotheekverstrekkers.

Het NBTO is een joint venture van NBWO en Grontmij Taxaties Vastgoed. NBTO heeft als doel om volledige, uitgebreide taxaties te leveren door middel van een combinatie van een modelmatige waardebepaling en een fysieke binnen- en buitenopname van de woning door een erkend taxateur.

Grontmij is met 4200 medewerkers een internationaal advies- en ingenieursbureau dat voor overheid en bedrijfsleven plannen en projecten realiseert. De activiteiten rond waardepaling van onroerend goed zijn ondergebracht in Grontmij Taxaties Vastgoed.

Digimmo (www.digimmo.nl)
Digimmo, de onafhankelijke woonsite, behoort inmiddels met ruim 105.000 woningzoekenden tot de top drie woonportals van Nederland en streeft voortdurend naar een vernieuwende rol in de woningmarkt. Zo publiceerde Digimmo als eerste alle kadastrale woningprijzen gratis op haar site. Naast de ruim 17.000 woningen van makelaars en particulieren, alsmede de kadastrale woningprijzen kan men ook uitgebreide informatie vinden over woongerelateerde onderwerpen zoals buurtinformatie, financiële informatie en sinds kort ook een gratis woningwaardeschatting.

Kijk voor meer informatie over deze unieke dienst "on-line woningtaxatie aanvragen"op: http://www.digimmo.nl/Taxatie.asp

Deel: ' Online woningtaxaties aanvragen via woonsite Digimmo '
Lees ook