Onlineprinters geeft kostenbesparing affiches drukken door aan klanten


Investeringen in drukwerkvoorbereiding maken processen nog effectiever

UTRECHT, 20120719 -- De onlineshop van onlineprinters.nl heeft de kosten van de productie van affiches drastisch kunnen verlagen. Productiviteitsstijgingen in het drukproces maken het mogelijk dat de productiekosten van affiches tot wel 30 procent dalen. „Deze kostenbesparing geven wij graag één op één door aan onze klanten“, vertelt Walter Meyer, directeur van Onlineprinters GmbH, blij over de nieuwe voordeligere prijzen van de onlinedrukkerij.

[logo Onlineprinters.nl] Met investeringen van ongeveer 600.000 euro in de drukwerkvoorbereiding en andere geoptimaliseerde ontwikkelingen werden hoge besparingen gerealiseerd op de vaste kosten die bij de productie van affiches ontstaan. „Met de nieuwe ontwikkeling in de drukwerkvoorbereiding hebben wij een nieuwe automatiseringsfase van onze processen gerealiseerd. Voor het maken van de drukplaten betekent dat een grote tijdsbesparing, uitstekende kwaliteitswaarborging en perfecte drukbeelden“, aldus Meyer. De bewerking van de drukopdrachten in de voorbereidende fase van het drukwerk vormt in elke drukkerij een grote kostenfactor. Met de nieuwe installaties, die een nog grotere prestatie kunnen leveren, kunnen de drukplaten nu nog efficiënter en sneller tot drukjobs worden gebundeld en belicht. Daardoor worden de kosten voor de drukvoorbereiding bij de offsetdruk verlaagd en wordt tevens de productiviteit van Onlineprinters verhoogd. Daarmee is het kwalitatief hoogwaardige drukwerk "Made in Germany" nog sneller klaar voor verzending naar de klanten in heel Europa.

Affiches in gecertificeerde drukkwaliteit tegen voordelige prijzen
Uitstekende productkwaliteit en voordelige prijzen gaan bij de Duitse onlinedrukkerij Onlineprinters GmbH hand in hand. Voor de naleving van de hoogste kleur- en drukstandaards is de bedrijfseigen productie van de productieve onlinedienstverlener voor drukwerk gecertificeerd volgens ProcessStandard offset (PSO). De productiviteitsstijgingen zijn vooral merkbaar bij de productiekosten van grootformaat affiches. Voor affiches in veel formaten zijn er in de onlineshop van www.onlineprinters.nl verlaagde prijzen. Prijsdalingen van maximaal 30 procent gelden voor enkel- of dubbelzijdig bedrukte affiches, UV-lak en neon-affiches en multipack affiches. Er wordt gedrukt in een vierkleurige hoogwaardige offsetdruk op kunstdruk- of kringlooppapier van 80 g/m² tot 300 g/m². Veredelingen met UV- of dispersielak maken van de affiches grootformaat blikvangers. „De drukprocessen in onze onlinedrukkerij zijn in zeer hoge mate geautomatiseerd. Daardoor kunnen wij klanten in heel Europa de voordelige prijzen voor drukwerk, reclamemiddelen en kantoorbenodigdheden aanbieden. De kostenvoordelen die wij door efficiëntie en automatisering van de processen bereiken, geven wij graag door aan onze klanten“, is de conclusie die Walter Meyer trekt uit het succes van Onlineprinters, het bedrijf dat tot de top 5 van onlinedrukkerijen in Europa behoort.

Snelle levertijden van drukwerk in heel Europa
De productiviteit van Onlineprinters GmbH wordt aangevuld met de snelle levering van het drukwerk in alle landen van Europa. „Dat is een belangrijke service, die de klanten van onze onlinedrukkerij zeer weten te waarderen“, vertelt Walter Meyer blij over de efficiënte processen van de orderafhandeling. Via de nieuwe besteloptie "spoeddruk" wordt veel drukwerk in bepaalde formaten en drukoplagen nog dezelfde werkdag geproduceerd en verzonden. Voorwaarde daarvoor is dat het complete bestelproces op werkdagen vóór 8 uur, 12 uur of 16 uur in de onlineshop is afgehandeld. Korte levertijden behoren ondertussen tot de belangrijkste bestelcriteria bij reclamedrukwerk, waarop de klanten van onlineprinters.nl bij spoedeisende drukopdrachten kunnen vertrouwen.

Over Onlineprinters GmbH
Het bedrijf Onlineprinters GmbH, dat in 2008 werd opgericht, ontwikkelde zich binnen enkele jaren tot een van de grootste onlinedrukkerijen in Europa. De Duitse onderneming levert aan 30 landen in Europa. In de PSO-gecertificeerde productie wordt al het gangbare drukwerk vervaardigd in een zeer hoge offsetdrukkwaliteit en in flexibele digitale druk. "Drukopdrachten zelf afhandelen en snelle levering" is de eis van de zakelijke klanten die hun drukwerk, dat varieert van visitekaartjes en briefpapier via flyers, postkaarten en affiches tot en met gelijmde catalogi, geniete brochures en grootformaat reclamesystemen, in de onlineshop  bestellen en drukgegevens zelf uploaden. Voor de voorbeeldige bedrijfsontwikkeling werd de onlinedrukkerij in 2012 onderscheiden als "Bayerns Best 50"-onderneming. Alle product- en bedrijfsinformatie is te vinden in de onlineshop van https://www.onlineprinters.nl


[Walter Meyer CEO onlineprinters 2012]

Fotokop: Onlinedrukkerij verlaagt afficheprijzen
Fotobijschrift: Walter Meyer, directeur van Onlineprinters GmbH, is succesvol in de e-business. Door productiviteitsstijgingen in het drukproces kunnen de kosten van de productie van affiches dalen. Prijsdalingen van maximaal 30 procent gelden voor een- of tweezijdig bedrukte affiches, UV-lakaffiches en multipack-affiches in de onlineshop van onlineprinters.nl.
Copyright: Onlineprinters GmbH


Deel: ' Onlineprinters geeft kostenbesparing affiches drukken door aan klanten '
Lees ook