Subject: persbericht onno innemee
Date: Tue, 19 Jan 1999 15:13:35 +0100
From: "Theatercombinatie - Ab Hooijer"

Aan de kunstredactie, PERSBERICHT 1998/1999, nr. 081 Amsterdam, woensdag 13 januari 1999.

ONNO INNEMEE
met KIP ZONDER KOP

Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 januari is de cabaretvoorstelling Kip Zonder Kop van Onno Innemee te zien in de Kleine Zaal van Theater Bellevue. De voorstelling begint om 20.30 uur.

Kip Zonder Kop
Er staat een gek op het podium. Het is geen mooie man en zeker geen lekker wijf. Maar dat maakt hem niet uit. Hij heeft wat van zijn vader, van de neef van Mister Bean en van Bertje de Waard uit Den Haag. Maar wie niet? Met de lach aan zijn kont en een elastieken bek zegt hij scherpe dingen, al is dat vaak niet zijn bedoeling. Je moet om hem grinniken, schateren en onbehoorlijk glimlachen, tot je in tranen uitbarst, soms uit medelijden en soms van blijdschap, maar dat maakt niet uit. Hij lijkt gelukkig. Hoe doet hij dat toch?

Onno Innemee
Van Onno Innemee weten we dat hij in zijn eerdere programma's met Robert Spaapen (cabaret Basterd) worstelde met het menselijk onvermogen in relaties, vriendschappen, familiebanden en omgang met de dood. Kortom, zware levensthematiek stond centraal, maar altijd maakte de humor de tragiek licht. Met vaak hilarische sketches tot gevolg, waaraan Innemee bij uitstek prachtig vorm gaf. Basterd won in 1991 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunstfestival.
Innemee wil nu solo zijn schreden in theaterland zetten. Omdat daar zijn hart ligt.

De pers schreef over Onno Innemee in Onvoorwaardelijk: Met zijn ontwapende, tragikomische blik is Onno Innemee de ideale acteur voor het spelen
van de `loser'. (Trouw) Vooral zijn typering van de Nederlandse consul Van Tiggelen, een soort Serafijn Lampion die lijdt aan Gilles de la Tourette, wekte hilariteit. (Het Parool)

tekst en spel: Onno Innemee, tekstbijdragen: Bart Leijnse

Kaarten voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar aan de centrale dagkassa van Theater Bellevue en het Nieuwe de la Mar Theater, telefoon 020-5305301.

Voor meer informatie, foto's en eventuele interviews: THEATERCOMBINATIE BELLEVUE / NIEUWE DE LA MAR, afdeling publiciteit Ab Hooijer (020-5305308), Thecla Thielemans (020-5305309), telefax 020-5305303

Zoekwoorden:

Deel: ' Onno Innemee met cabaretvoorstelling 'Kip zonder kop' '
Lees ook