Provincie Zuid-Holland

Persbericht

17-06-2002
Ontdek Gorinchem tijdens de Zuid-Hollandse Waterdagen

Tijdens de Zuid-Hollandse Waterdagen op 22 juni is Gorinchem het decor voor spetterende wateractiviteiten. Jong en oud kunnen van 10.00 tot 16.00 uur onder andere genieten van rondvaarten, demonstraties en een muziekfestival. Op www.waterdagen.nl is een programmaoverzicht van de activiteiten in Gorinchem en omstreken te vinden.

Speciaal voor de Zuid-Hollandse Waterdagen vaart de Gorinchemse veerdienst op 22 juni af en aan tussen de reguliere aanmeerplaats Buiten de Waterpoort, via de aanmeerplaats bij de Merwede Sluis / vluchthaven, naar de scheepswerf Damen Shipyards. Elk uur vertrekt het veer van Buiten de Waterpoort. Bij Jac Kool/de Merwede Terminal Gorinchem wordt een demonstratie gegeven van de overslag-activiteiten. Vanaf de veerboot heeft u een prachtig uitzicht op het overladen van containers uit het schip op de wal. Ook liggen er diverse bijzondere schepen waar de veerdienst langs vaart. Nestlé zorgt voor een lekkernij op de boot.

Op het Merwede sluisterrein kunt u meelopen met rondleidingen over de sluis en een kijkje nemen in de centrale bedieningspost van waaruit 6 bruggen bediend worden. Ook kunt u een kijkje nemen op een olietankerschip en het opleidingsschip van het Scheepvaart en Transportcollege en genieten van het klassieke muziekfestival Mozart aan de Merwede. In de Lingehaven kunnen echte waterratjes gaan kanoën en kunt u vragen stellen over de Lingesluis bij de Havenmeester.

Ook kunt u terecht op de informatiemarkt van de provincie Zuid-Holland op het sluisterrein en een wandeling maken door het natuurgebied De Avelingen. Vanaf het sluisterrein is er gratis vervoer naar de start van de wandelroute. Wandelkaarten en een consumptiebon voor onderweg zijn gratis af te halen bij de VVV in Gorinchem of op de dag zelf op de informatiemarkt op het sluisterrein. In het kader van de waterdagen kunt u in Leiden genieten van een 'smartlappenfestival' op de Beestenmarkt en in de Haven van Hellevoetsluis kunt u opnames bijwonen van het programma 'Te land, ter zee en in de Lucht'.

Deel: ' Ontdek Gorinchem tijdens de Zuid-Hollandse Waterdagen '
Lees ook