Ontdek het Drents Museum tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen

23 april 2015

Ontdek het Drents Museum tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 mei organiseert het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’. Tientallen projecten, mede dankzij Europese subsidie tot stand gekomen, zijn deze dagen toegankelijk voor het publiek. De vernieuwing van het Drents Museum behoort hier ook toe. Tijdens de ‘kijkdagen’ kun je in het museum deelnemen aan instaprondleidingen over ons gebouw en is er een speciale rondleiding voor kinderen. De activiteiten zijn vrij toegankelijk voor museumbezoekers.

Instaprondleiding gebouw

Laat je tijdens de instaprondleiding inspireren door de bijzondere gebouwen van het Drents Museum. Bewonder de spectaculaire nieuwe vleugel, ontdek de resten van het oude klooster en wordt meegenomen in de geschiedenis van het voormalige provinciehuis. Tijdens de tour worden zelfs wat geheimen onthuld die voor andere bezoekers verborgen blijven. De instaprondleidingen zijn op 8, 9 en 10 mei om 13.30 uur en 15.00 uur en is bedoeld voor volwassenen.

Op stap met Connie of Kees

Met Connie (of Kees) wordt een bezoek aan het museum een onvergetelijke ervaring. Ontmoet een mammoet, maak kennis met de veenlijken, dans in de balzaal of bestuur de oudste boot ter wereld. Connie of Kees neemt je mee op een hilarische verrassingstocht door het hele museum. Families met kinderen zijn op 8, 9 en 10 mei om 13.00 en 14.30 uur van harte welkom.

Europa om de hoek Kijkdagen

Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) organiseert ieder jaar de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’. Tijdens de kijkdagen laat de SNN het grote publiek kennismaken met de vele innovatieve en unieke projecten, die mede met Europese subsidie tot stand zijn gekomen. De ‘kijkdagen’ bieden een bijzondere kans om eens te zien wat er in de buurt gedaan wordt met Europees geld en hoe dit bijdraagt aan het versterken van de regionale en lokale economie van Nederland.

Extra open

Wij zijn tijdens de meivakantie extra geopend! Bezoek nu ook op maandag 4 mei het Drents Museum.

Deel: ' Ontdek het Drents Museum tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen '


Lees ook