Gemeente Eindhoven


Ontdekkingsocht voor kleuters

Een bos vol geheimen

Tot 8 maart kunnen bezoekers in het Milieu Educatie Centrum aan de Genneperweg in de tentoonstelling 'Een bos vol geheimen' een boswandeling maken. Vooral voor bezoekers van 4 tot 7 jaar valt er in dit bos veel te beleven. Je komt het bos alleen maar in door de deur in een stokoude boom. Eenmaal binnen valt er van alles te ontdekken. Je kunt speuren naar de sporen van dieren en zoeken naar de dieren zelf. Het idee dat de bomen zomaar niets staan te doen is ook maar schijn. Als het groeibomenspel goed wordt gespeeld kunnen de bezoekers ervoor zorgen dat de bomen groeien. Als ze goed opletten komen ze kabouters of elfjes tegen, maar ze moeten oppassen voor de oude rode heks. Helaas komen ze in het bos ook dingen tegen die er niet thuis horen.

Op dit bos wordt goed gepast door de boswachter. Het is alleen wel jammer dat de boswachter van dit oude geheimzinnige bos ziek is. Toch wil hij graag weten hoe het met het bos gaat. Kinderen kunnen voor de boswachter een tekening, schilderij of iets anders maken. De kinderen met de leukste werkstukken die bij het MEC worden ingeleverd, krijgen een geheimzinnige prijs.

Het Milieu Educatie Centrum, Genneperweg 145, is op zaterdag, zondag en maandag open van 13.00 tot 17.00 uur; van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wedstrijd daagt bewoners uit leefomgeving te verbeteren

Deel: ' Ontdekkingsocht voor kleuters in Eindhoven '
Lees ook