Eén keer inloggen met mobiele security sleutel en toegang tot alle online toepassingen


DEN HAAG, 20120301 -- ID Control, specialist in sterke authenticatie biedt nu ook de mogelijkheid om gebruikers maar éénmalig in te laten loggen met een security sleutel met inloggegevens waarna automatisch toegang wordt verschaft tot alle web gebaseerde toepassingen, services en gegevens. Gebruikers die tot nu toe sterke authenticatie bij het inloggen of meerdere wachtwoorden voor verschillende web toepassingen als lastig hebben ervaren kunnen nu met hun security sleutel in één keer overal inloggen. Zonder opnieuw in te loggen of nog eens te authenticeren reizen ze door terwijl vast staat dat ze toch echt zijn wie ze beweren te zijn.

Dagelijks gebruikernamen invoeren, wachtwoorden onthouden, inloggen op verschillende webtoepassingen, het levert een hoop tijdverlies, irritatie en simpele vaak gebruikte wachtwoorden op. ID Control beveiligt de inlogpagina van de centrale webtoepassing met sterke authenticatie zoals met eenmalige wachtwoorden op de mobiele telefoon via SMS of een app, op een fysieke token met scherm of herkent gebruikers aan de manier waarop ze hun wachtwoord in typen. Na de controle of de gebruiker het echt is, kan  automatisch doorgereisd worden naar voor hem of haar beschikbaar gestelde web toepassingen zoals Office365, Google Apps, Salesforce, of bijvoorbeeld een online toets bij Quayn zonder opnieuw in te hoeven loggen. ID Control biedt eenvoudige en betaalbare sterke authenticatie en Single Sign-On oplossingen die de online reis mogelijk maken met maar één keer inloggen tussen webmail en andere web applicaties, netwerk en toegang tot cloud computing.

Hans Kortekaas, directeur van ID Control, geeft aan dat veel organisaties graag het aantal inlogpogingen willen reduceren. Met behulp van ID Control Single Sign-On kunnen organisaties starten met het terugdringen van webgebaseerde inlogpogingen zolang de desbetreffende webtoepassingen SAML ondersteunen en dat aantal groeit enorm. Single Sign-On (SSO) is het mechanisme waarbij authenticatie slechts één keer hoeft plaats te vinden voor verschillende applicaties. De sterke authenticatie zorgt met een extra online beveiligingslaag op het eenmalig inloggen dat uw ID op basis van een token of een biometrisch gegeven gecontroleerd wordt alvorens de gebruiker verder mag reizen zonder opnieuw in te hoeven loggen.

De security risico’s en dreigingen worden met sterke sterke authenticatie teruggedrongen bij het online beschikbaar maken van maar één toegangsdeur. Invoering van Single Sign-On in combinatie met sterke authenticatie voor web toepassingen wordt vaak zeer positief ontvangen door de gebruikers omdat ze er minder frustratie en meer gemak en tijdwinst voor terugkrijgen. ID Control biedt namelijk de mogelijkheid om de aanmeldprocedures online te verscherpen, veiliger te maken maar tegelijkertijd veel simpeler te maken waardoor de productiteit om hoog gaat.

ID Control B.V., www.idcontrol.com, gevestigd in Den Haag, biedt een heel scala aan sterke authenticatie oplossingen die werken met Single Sign-On zoals KeystrokeID wat de gebruiker herkent aan zijn of haar typegedrag tijdens het inloggen. Met HandyID een sterke authenticatie toepassing voorop de mobiel en MessageID een SMS gebaseerde dienst, en de ID Control OTP Key een hardware token, kunnen op uiterst hoog niveau gebruikers geauthenticeerd worden met behulp van eenmalige wachtwoorden en Single Sign-On. Voor veilig e-mail verkeer voorziet MailID in combinatie met MessageID of een statisch of challenge-response gebaseerd wachtwoord in het bewijs van herkomst en aflevering en een veiligheidszegel met sterke versleuteling voor onderweg. Daarnaast kunnen organisaties die verschillende authenticatie methodes en tokens inzetten voor verschillende systemen,applicaties, gebruikers en diensten deze centraal managen met behulp van de ID Control Server.


Deel: ' Onthouden wachtwoorden voortaan overbodig met mobiele security sleutel '
Lees ook