Ingezonden persbericht

persbericht

ONTHULLING ANTON HEYBOER TULP

Op 7 april om 17.00 uur zal in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen de "ANTON HEYBOERTULP" onthuld worden.
In april 2005 , 2 weken na het overlijden van Anton , hebben de tweelingzusters Trees en Wil van Kleef van hun eigen collectie een grote Heyboertentoonstelling georganiseerd in Slot Zeist .
Zij zijn grote bewonderaars van Anton en zijn werk en wilden een tulp naar Anton laten vernoemen , bij wijze van eerbetoon en hebben toen het iniatief daartoe genomen.
De vrouwen van Anton Heyboer mochten de tulp uitzoeken , een die het beste bij hem paste en deze tulp wordt op 7 april aan hen aangeboden.
De kweker heeft intussen laten weten dat deze tulp de grootste Nederlandse tulp ooit is.

Acteur en verzamelaar van "outsider art" Dick van den Toorn zal aanwezig zijn en de tulp samen met de vrouwen van Anton onthullen en dopen.
Dick van den Toorn is geinspireerd geraakt om een voorstelling te maken over Anton Heyboer naar aanleiding van de Heyboertentoonstelling in 2008 in het Museum v.d Togt en speelde deze enkele weken op de Parade met groot succes : Groeten uit Den Ilp.
Lotti en Marike , 2 van Anton's vrouwen , zijn 2 keer aanwezig geweest en waren onder de indruk van de manier waarop hij zich in Anton ingeleefd had en hem helemaal eigen gemaakt
had.

Zoekwoorden:

Deel: ' Onthulling Anton Heyboer tulp '


Lees ook