15 oktober 1999

Onthulling sierwerk clipper Stad Amsterdam

Op dinsdag 19 oktober brengt de Noord-Hollandse gedeputeerde voor Economische Zaken drs. J. Verburg een werkbezoek aan de Clipper Stad Amsterdam. Bij dit werkbezoek zal hij het sierwerk van de Clipper, gemaakt door Yolan Brantjes uit Harlingen, onthullen. De onthulling vindt plaats op de Clipper om 18.00 uur.

Clipper Stad Amsterdam In Amsterdam wordt naast het scheepvaartmuseum de Clipper Stad Amsterdam gebouwd. Dit schip zal in juni 2000 in de vaart komen. Yolan Brantjes heeft het sierwerk van de Clipper ontworpen en handmatig het houtwerk gesneden waaruit het sierwerk is samengesteld. Yolan, ooit begonnen als docent handvaardigheid, is in oktober 1998 als maritiem beeldhouwer aan het sierwerk begonnen. Nu het sierwerk is voltooid zal zij zich weer met de werkzaamheden van haar eigen atelier in Harlingen bezig gaan houden.

Werkbezoek drs. J. Verburg De provincie Noord-Holland draagt bij aan de bouw van de Clipper Stad Amsterdam door een subsidiëring van NLG. 130.000,- voor het boegbeeld en sierwerk. Tevens heeft de provincie 30 vaardagen geboekt. Het werkbezoek start in de middag bij de tent op de binnenplaats van het scheepvaartmuseum, waar het boegbeeld wordt gesneden door: Eelco van Roden, Piet Reus, Simon Oost en Isabelle Vicente uit Lutjebroek. Na bezichtiging van het boegbeeld wordt het sierwerk onthuld vanaf een ponton naast de Clipper.

Inlichtingen: Marleen Toxopeus Telefoon: 020-56 91 262

Deel: ' Onthulling sierwerk op het schip Clipper Stad Amsterdam '
Lees ook