Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.50 uur
Ontploffing bij benzinestation

BREUKELEN Op maandag 30 juli heeft een ontploffing bij een benzinestation plaatsgevonden.

Rond vier uur in de middag stond een vrachtwagen geladen met gasflessen en twee vaten/containers gevuld met medicinale zuurstof bij het benzinestation Haarrijn langs de A2. Vermoedelijk door de warmte liep de druk in één van de containers zo hoog op dat het overdrukventiel sprong, hetgeen een knal tot gevolg had. Vervolgens ontsnapte er vloeibaar zuurstof, dat zich omzette in een gaswolk. Deze wolk kwam door kieren van de vrachtwagen naar buiten.

De brandweer kwam ter plaatse. De zuurstof bleek verder geen kwaad te kunnen. Nadat de gaswolk was verdwenen, kon de vrachtwagen zijn weg voortzetten. De vrachtwagen raakte niet beschadigd. De 35-jarige chauffeur uit Schijndel kreeg het advies een ventilatiepunt in de laadruimte van de vrachtwagen te bouwen, zodat de temperatuur daarin niet meer hoog zou kunnen oplopen.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

MIJDRECHT / VREELAND / BREUKELEN De politie heeft in kader van de campagne `Doe nuchter, rij alcoholvrij` meerdere alcoholcontroles gehouden.

In de avonduren werd van zeven tot kwart voor acht gecontroleerd op het Hofland in Mijdrecht. Geen van de 54 gecontroleerde bestuurders had (teveel) gedronken.

Op de Provinciale Weg N201 in Vreeland werd van acht uur tot kwart voor negen gecontroleerd. Hier moesten 107 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekende dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Van negen uur tot kwart voor elf moesten 98 bestuurders op de Proostdijweg in Breukelen een blaastest afleggen. Ook hier had niemand (teveel) gedronken.

Motorrijdster onderuit

NIEUWERSLUIS Op maandag 30 juli is een vrouw met haar motor onderuit gegaan en licht gewond geraakt.

Rond half vijf in de middag reed een 21-jarige vrouw uit Katwijk aan Zee op haar motor over de Rijksstraatweg, komende vanaf Nieuwersluis. Net na de bebouwde kom reed zij door een flauwe bocht naar links. Daar raakte zij van de weg, reed rechts de berm in en kwam in een greppel tot stilstand. De vrouw werd door het personeel van een ambulance onderzocht en ter plaatse behandeld. Zij had lichte verwondingen aan haar been opgelopen. Een zeer behulpzame automobilist bood haar hulp aan. Hij laadde de motor op zijn aanhanger en bracht deze tezamen met de vrouw naar Katwijk aan Zee.

Deel: ' Ontploffing gasfles zonder gevolgen in truck te Breukelen '
Lees ook