Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 13-02-2003

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 14 februari
Nederland 2 ­ 21.28 uur

Ontvoerde kinderen maandenlang binnengehouden

In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 januari zijn de ontvoerde Stephanie en Romy aangetroffen in een huurkamertje boven 'n Shoarmazaak in Kruiningen. Vrijdag 14 februari besteedt het TROS-programma VERMIST uitgebreid aandacht aan de ontvoering van de zusjes, die gedurende anderhalf jaar alleen 's nachts buiten mochten komen om zo te voorkomen dat ze zouden worden herkend van de foto op de site van VERMIST.

Stephanie en Romy, nu vijf en drie jaar, werden in november 2001 door hun vader Emile gekidnapt omdat de moeder het ouderlijk gezag had gekregen en hij geen genoegen nam met een bezoekregeling. De moeder, Carla de Dobbelaere, heeft de kinderen nog niet gezien na de arrestatie van haar ex omdat de raad voor de kinderbescherming zich over hen heeft ontfermd. Er zou namelijk aangifte gedaan zijn van seksueel misbruik. Emile, de vader van Stephanie en Romy heeft de kinderen al die tijd verstopt weten te houden door ze op diverse schuiladressen in Nederland en België onder te brengen. Soms bij zijn familie op woonwagenkampen maar en af en toe ook bij vriendinnen.

Een van die vriendinnen heeft tot kort voor de jaarwisseling enkele maanden voor de meisjes gezorgd zonder te weten dat ze waren ontvoerd. ,,Het was wel vreemd dat ze niet naar school gingen maar Emile zei dat hijzelf geen onderwijs had gehad en het dus ook niet nodig vond dat zijn kinderen dat kregen". Volgens de vriendin - die inmiddels ondergedoken zit omdat Emile haar bedreigt - vroegen de kinderen veel naar hun moeder: ,,Ze misten haar. Emile is een driftig man en hij sloeg mij soms van de trappen af. Ik verloor mijn ongeboren kind en besloot aangifte te doen. Het is toch vreemd dat hij 's nachts spiernaakt de slaapkamer van de meisjes binnenliep. We hebben daar vaak ruzie over gehad." Carla verlangt naar het weerzien met haar dochters. Ze hoopt dat ze niet beschadigd zijn en haar nog zullen herkennen: ,,Romy was nog geen twee jaar toen ze bij mij werd weggehaald. Dat is klein. Ik heb ze vreselijk gemist. Ik weet niet eens hoe ze er nu zullen uitzien."

Deel: ' Ontvoerde kinderen maandenlang binnengehouden in Tros Vermist '
Lees ook