Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 7-07-2002 Politie maakt eind aan vrijheidsbeneming

Politie maakt eind aan vrijheidsbeneming

De Belgische Politie heeft zaterdagmiddag, op verzoek en in overleg met de regiopolitie Brabant Zuid Oost, om 13.00 uur een eind gemaakt aan de vrijheidsbeneming van een 57-jarige Nederlander woonachtig in België. Het slachtoffer is ongedeerd aangetroffen in een pand in Turnhout.

De man was donderdagmorgen omstreeks 06.20 uur op de Kaarderstraat te Eindhoven door enkele mannen vastgepakt en in een bestelauto geduwd. Getuigen melden dit aan de politie die direct een onderzoek instelde.

Kort hierna is er een Recherche Bijstand Team (RBT) opgestart waarbij 40 politiemensen werden ingezet en werd samengewerkt met de Belgische politie en Justitie.

In Antwerpen is zaterdagmiddag een 40-jarige Nederlandse verdachte aangehouden. In Maasbree en Kudelstaart zijn vijf verdachten in de leeftijd van 26 tot 46 jaar aangehouden.

De betrokkenheid van de verdachten bij de vrijheidsbeneming van het 57-jarige slachtoffer wordt onderzocht. De in Nederland aangehouden verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Een uitleveringsverzoek voor de 40-jarige verdachte die in Antwerpen is aangehouden is inmiddels verzonden aan de Belgische Justitie.

Bij enkele, in het kader van deze zaak gedane huiszoekingen, werden hennepkwekerijen aangetroffen. Deze zijn direct ontmanteld.

Het onderzoek naar de juiste toedracht wordt voortgezet door 12 rechercheurs. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel: ' Ontvoerde Nederlander door Belgische politie ontzet '
Lees ook