Ontwerper Daniel van Dijck op OBJECT Rotterdam 2016


12 t/m 14 februari 2016

Rotterdam, 20160127 -- Ontwerper Daniel van Dijck (1986) zal tijdens OBJECT Rotterdam zijn afstudeercollectie en nieuwe werken presenteren op het SS Rotterdam. In het unieke en beroemde vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn worden meer dan 60 gevestigde en jonge ontwerpers tentoongesteld.

Ontwerper Daniel van Dijck op OBJECT Rotterdam 2016


“Tijdens het ontwikkelen van mijn afstudeerwerk op het Sandberg Instituut heb ik bepaalde methodes ontwikkeld waarbij ik de vergankelijkheid en broosheid van objecten onderzoek. Binnen dit werk zoek ik naar de breekbaarheid en fragiliteit van hardsteen en porselein. Door deze materialen te combineren met etenswaren en huishoudelijke artikelen, bevraag ik de esthetiek van het gangbaar servies.” 

Het servies van Daniel van Dijck behandelt het thema de ‘fragiliteit van het menselijk lichaam’ en refereert naar de gecompliceerde relatie die mensen hebben met het eten. Van Dijck probeert deze relatie op een nieuwe manier vorm te geven in serviesgoed. De esthetische uitstraling van de borden koppelt hij onder andere indirect aan noties als de menselijke spijsvertering en lichamelijke processen.

Daniel van Dijck is opgeleid als interieur architect (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten – Den Haag) en ontwerper van gebruiksvoorwerpen (Sandberg Instituut – Amsterdam). Van Dijck zoekt binnen dit vakgebied naar de betekenissen die besloten liggen in de wijze waarop mensen met gebruiksvoorwerpen omgaan. Hij speelt met de aannames die mensen hebben bij het naderen van een voorwerp door het gebruik van onconventionele materialen of het inzetten van conventionele materialen op een vernieuwde wijze. Momenteel exposeert Daniel van Dijck ook zijn 87-delig messing bestek in de historische zalen op het Paleis het Loo. 

Ontwerper Daniel van Dijck op OBJECT Rotterdam 2016


ADRES EN OPENINGSTIJDEN OBJECT ROTTERDAM

SS Rotterdam, 3de Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam

www.objectrotterdam.com

www.danielvandijck.com

Vrijdag 12 februari 11.00-21.00 uur: lezingen en debatten

Zaterdag 13 en zondag 14 februari 11.00-19.00 uur

Entree: 7,50 euro


Deel: ' Ontwerper Daniel van Dijck op OBJECT Rotterdam 2016 '
Lees ook