Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO282
Datum: 22 december 1999

Ontwerper nieuwjaarskaart exposeert in stadhuis

Ieder jaar vraagt het gemeentebestuur van Maassluis aan een plaatselijke kunstenaar om een ontwerp te maken voor de nieuwjaarskaart van de gemeente. Dit jaar is speciaal gevraagd om in het ontwerp aandacht te schenken aan het 20-jarig bestaan van het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis. Kunstenares Ans van de Wiel Verdiesen is er in geslaagd een prachtige kaart te maken waarin het maritieme thema fraai is verwerkt.

Zoals gebruikelijk wordt de ontwerper van de Maassluise nieuwjaarskaart de gelegenheid geboden een expositie van eigen werk in te richten in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek. Onder de titel "Door een andere bril (genuanceerde zelfbeelden)" heeft Ans van de Wiel Verdiesen er voor gekozen een serie van 28 zelfportretten te laten zien. De portretten verschillen van formaat en zij heeft gebruik gemaakt van verschillende technieken als acrylverf, houtskool, potlood, olieverf op doek en papier en pastelkrijt. Het vroegste werk dateert uit 1972, het meest recente uit 1999.

Belangstellenden kunnen de tentoonstelling nog tot 15 januari 2000 tijdens de openingstijden van het stadhuis bekijken in de hal en foyer.

Laatste wijziging: 22 December 1999

Deel: ' Ontwerper nieuwjaarskaart exposeert in stadhuis Maassluis '
Lees ook